Στο Υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου τον υποδέχθηκαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, η διαδικασία διαλογισμού για το μέλλον της Συμμαχίας, καθώς και άλλα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ταξίδι του κ. Στόλτενμπεργκ σε Άγκυρα και Αθήνα γίνεται λίγο πριν από την έναρξη των διερευνητικών επαφών, αλλά και περιφερειακής αναταραχής, λόγω του πολέμου στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Τσαβούσογλου με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων άφησε αιχμές για τη Γαλλία και την Ελλάδα και έκανε λόγο για «κάποιους συμμάχους» που «συνέχεια φέρνουν τις διαφορές μας στο ΝΑΤΟ».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ από τη δική του πλευρά αναφέρθηκε στον μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων για τη μείωση των κινδύνων «περιστατικών και ατυχημάτων στην περιοχή», που, όπως είπε, περιλαμβάνει «τη δέσμευση για τη χρήση μιας ασφαλούς απευθείας γραμμής που δημιουργήθηκε ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ανοιχτής 24 ώρες το 24ωρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης