Με τρεις ημέρες καθυστέρηση – τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου – θα παραδοθεί, τελικά, το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.
Αιτία της ολιγοήμερης παράτασης είναι η ανάγκη αξιολόγησης των αποτελεσμάτων του ελέγχου του «σκληρού δίσκου» από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μιχάλη Χριστοφοράκου, Αικατερίνης Τσακάλου, ο οποίος παραδόθηκε σήμερα στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ, Μανώλη Σφακιανάκη.
Στο σκληρό δίσκο περιέχονται στοιχεία για την περίοδο 2005-2009, αλλά αρχεία που αφορούν π.χ. τις συμβάσεις που υπέγραψε το ελληνικό δημόσιο με τη γερμανική εταιρεία από το 1998 και εντεύθεν.
«Είναι ένα χάος τουλάχιστον 55.000 τίτλων, από όπου μπορεί ενδεχομένως να βρούμε και ενδιαφέροντα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης.
Τον σκληρό δίσκο, εκτός από τα κόμματα, τον επεξεργάζονται η Δικαιοσύνη, η Τράπεζα Ελλάδος, η Αρχή για το βρώμικο χρήμα και η Υπηρεσία ηλεκτρονικού εγκλήματος της ΕΛΑΣ.

