Η παράσταση «Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Alexander Gelman, με τον Θωμά Κινδύνη και τη Μαρία Παπαλάμπρου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Διαμαντόπουλου και μουσική του Διονύση Τσακνή, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο «Μορφές Έκφρασης», από την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας και η υπόθεση του έργου:

«Δεν με πληρώνουν για να είμαι σύζυγος και πατέρας» αγανακτεί ο Αντρέι, ενώ η Νατάσα του απαντά «Να σε βλέπω να βγαίνεις από το γυαλιστερό σου αυτοκίνητο, να παίζεις με τα κλειδιά σου γεμάτος από το Εγώ σου, και να περπατάς λες και δεν έχεις καμία έννοια σε αυτό τον κόσμο. Σου μιλάω πολύ ειλικρινά Αντρέι, θα μπορούσα να σε είχα σκοτώσει επιτόπου εκείνη τη στιγμή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολιτικός μηχανικός Αντρέϊ Γκλάντκοφ, είναι στέλεχος σε μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες, ενώ η Νατάσα Γκλάντκοφ εργάζεται ως βιβλιοθηκάριος. Μέσα από τις συγκρούσεις του ζευγαριού, αναδεικνύεται η γραφειοκρατική και διεφθαρμένη πραγματικότητα που τους περιβάλλει, διαποτίζοντας κάθε πτυχή της ύπαρξής τους. Οι δεσμοί αγάπης ανάγονται σε πελατειακές σχέσεις, η προσωπική ζωή παραδίδεται στην επαγγελματική ανέλιξη, τα όνειρα γίνονται εφιάλτες και η αθωότητα ακρωτηριάζεται στο βωμό της φιλοδοξίας.

Ένας άντρας και μια γυναίκα, αφήνουν τις εγωιστικές τους βλέψεις να τραυματίσουν ανεπανόρθωτα το παιδί τους, αντικρίζοντας ο ένας στο πρόσωπο του άλλου, την πιο φρικτή τους αλήθεια.

Τι θα απομείνει μετά την καταστροφή;

Τι θα μείνει ζωντανό μέσα στις στάχτες;

Μπορεί κάποιος μέσα σε μια νύχτα να βρει τις απαντήσεις για τις αξίες της ζωής, να βρει τον άνθρωπο μέσα του, και να σώσει την ψυχή του;

Ο Ρώσος συγγραφέας Alexander Gelman, έχοντας την εμπειρία της σοβιετικής τεχνοκρατίας και διαπλοκής, αποτυπώνει με σφοδρό ρεαλισμό την εισβολή της οικονομικής σφαίρας στη προσωπική ζωή. Η διεισδυτική του ματιά, καθιστά το έργο του άκρως επίκαιρο και επικριτικό, έναντι σε μια πραγματικότητα που έχει απωλέσει κάθε ευαισθησία. Ο Gelman καταφέρνει να δημιουργήσει και να εξετάσει την σύγκρουση των συμφερόντων, στην πιο μικρή δυνατή ομάδα, στην πυρηνική οικογένεια.

Ταυτότητα παράστασης:

Συγγραφέας : Alexander Gelman
Μετάφραση: Παπαλάμπρου Μαρία
Σκηνοθεσία: Γιάννης Διαμαντόπουλος
Σκηνογραφία/Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Διονύσης Τσακνής
Φωτισμοί: Περικλής Μαθιέλης
Φωτογράφος: Κώστας Μούντριχας

Διανομή: Θωμάς Κινδύνης, Μαρία Παπαλάμπρου
Συμπαραραγωγή :  “Μορφές Εκφράσης” και “Robin 4 Arts„

Info:

Στο Θέατρο «Μορφές Έκφρασης»
Αλκμήνης 13, Πετράλωνα.
Επικοινωνία: 210 3464002, 210 3464903
Πρεμιέρα: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 || Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 90‘ χωρίς διάλειμμα
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, και κάθε Κυριακή στις 19:30.

Τιμές Εισιτηρίων : 16€ (γενική είσοδος), 14€ (εκπτ. για ανέργους, πολύτεκνους, φοιτητές)
Προπώληση Εισιτηρίων :
https://www.ticketservices.gr/event/prosopo-me-prosopo-theatro-morfes-ekfrasis/?lang=el

Πρωτόκολλο: COVID FREE. ( Απαραίτητη η επίδειξη Πιστοποιητικού Εμβολιασμού ή νόσησης και η Χρήση Μάσκας στον θεατρικό Χώρο)

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης