Το «Επί Κολωνώ» προετοιμάζεται για να ανοίξει εκ νέου τις θύρες του και να υποδεχθεί το κοινό του.

Έπειτα από μια δύσκολη περίοδο, που δοκιμάστηκαν οι αντοχές όλων μας και αναγκαστικά σίγησε όλο το ελληνικό θέατρο, το «Επί Κολωνώ» προετοιμάζεται να ανοίξει και πάλι τις θύρες του και να υποδεχθεί το κοινό του. Στο φετινό πρόγραμμά μας επιλέξαμε συνειδητά να μη φιλοξενήσουμε επαναλήψεις, αλλά να παρουσιάσουμε ένα φρέσκο ρεπερτόριο παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων, αποσκοπώντας να δοθεί μια νότα αισιοδοξίας και ανανέωσης, τόσο απαραίτητης στην ψυχολογία όλων μας. Ελπίζουμε η διάθεσή μας αυτή για τη φετινή περίοδο να ευοδωθεί, αναφέρει ο Γιώργος Χατζηνικολάου, καλλιτεχνικός διευθυντής του «Επί Κολωνώ».

Κεντρική Σκηνή          

«Η Σιωπηλή Λίμνη», του Νταβίντ Ντεσόλα  

από την Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

από Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

Το βραβευμένο έργο του Ισπανού συγγραφέα Νταβίντ Ντεσόλα «Η Σιωπηλή Λίμνη» επέλεξε να παρουσιάσει, για τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο, η Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη και καλλιτεχνική επιμέλεια Γιώργου Χατζηνικολάου.

Τους τρεις αινιγματικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι Παναγιώτα Βλαντή, Θανάσης Κουρλαμπάς και Χάρης Τσιτσάκης.

«Οι Απαρατήρητοι» της Αγγελικής Σπανού σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη

από μέσα Νοεμβρίου 2021

Από μέσα Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του σεμιναρίου υποκριτικής «Διηγήματα και Διηγήσεις» υπό την υποκριτική και σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη. Η παράσταση που προέκυψε από την δουλειά των μαθητών, με τίτλο «Οι Aπαρατήρητοι» έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο της Αγγελικής Σπανού (Εκδ. Πόλις), για τους ανθρώπους που βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας χωρίς να μαθαίνουμε ποτέ το όνομά τους.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κάτια Βλάχου, Σωτήρης Καραβάς, Κατερίνα Κασσάνδρα, Μαρία Κάτσενου, Αλέξανδρος Μανωλίδης, Γιάννης Β. Μαριάς, Επαμεινώνδας Μπαλμπούζης, Κωνσταντίνα Σκανδάλη, Μαρία Χαριτοπούλου.

 

«Talking heads» του Θανάση Λάλα

σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από τέλος Δεκεμβρίου 2021

Από τέλος Δεκεμβρίου, και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων θα ακολουθήσει μια σειρά θεματικών μονόπρακτων με τίτλο «Talking Heads» που βασίζονται σε συνομιλίες του Θανάση Λάλα με πρόσωπα που κατάφεραν, ζώντας και δημιουργώντας, να κερδίσουν τον χρόνο! Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, Χάρολντ Πίντερ, Πίτερ Μπρουκ, Πίνα Μπάους, Άριαν Μνιούσκιν, Άρθουρ Μίλερ, Ντέιβιντ Μάμετ, Σαν Σέπαρτ, Άντριου Λόιντ Βέμπερ…
 
Το πρώτο μονόπρακτο που θα παρουσιαστεί θα αφορά τον σπουδαίο σκηνοθέτη και σεναριογράφο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Στιγμές από μια Ζωή». Στον ρόλο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν ο Κωσταντίνος Τζούμας.  

«Ο Συνεργός» του Γιώργου Χριστοδούλου

Από αρχές Φεβρουαρίου, θα ανέβει το ελληνικό έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Χριστοδούλου, «Ο Συνεργός» με τους Χρήστο Κοντογεώργη, Στάθη Κόικα, Φανή Παναγιωτίδου, Μαρία Προϊστάκη. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός εγκλήματος που συντάραξε την ελληνική κοινωνία και αποτέλεσε την έμπνευση για τη συγγραφή ενός νέου θεατρικού έργου το οποίο φωτίζει τις συνθήκες και την οπτική ενός ανθρώπου που αποφασίζει να συγκαλύψει και να προστατέψει έναν δολοφόνο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης