Έλληνες και Γερμανοί μαθητές στα ίχνη του Πυθαγόρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 11:51
 Έλληνες και Γερμανοί μαθητές στα ίχνη του Πυθαγόρα

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ) διοργάνωσε μαθηματικό διαγωνισμό για νέους στη Σάμο.

Ήρθε η σειρά του Πυθαγόρα για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου της Σάμου και τους συνομηλίκους τους από τη γερμανική πόλη του Γκράιφσβαλντ, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Σάμο στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για να λάβουν μέρος σε μαθηματικό διαγωνισμό.

Η δράση αυτή αποτελεί συνέχεια της μαθηματικής ολυμπιάδας που διεξήχθη τον προηγούμενο Σεπτέμβριο στο γυμνάσιο του Αλεξάντερ-φον-Χούμπολντ στο Γκράιφσβαλντ με τίτλο «Στα ίχνη του Caspar David Friedrich». Οι είκοσι μαθητές και μαθήτριες από την Ελλάδα και τη Γερμανία διαγωνίστηκαν εφέτος στη Σάμο σε αντίστοιχο μαθηματικό διαγωνισμό με τίτλο «Στα ίχνη του Πυθαγόρα».

Ο δήμαρχος της Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, υποδέχθηκε τους νεαρούς επισκέπτες με μια γιορτή όπου διασκέδασαν μαζί με τους Έλληνες φίλους τους. Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα κατά τις εκπαιδευτικές εκδρομές στο αρχαιολογικό μουσείο της Σάμου, καθώς και στο μουσείο του Πυθαγόριου, τον αρχαιολογικό χώρο του Ηραίου, αλλά και το παλαιοντολογικό μουσείο στους Μυτιληνιούς.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει καταστεί μέσα σε λίγα χρόνια σε ένα δυναμικό ελληνογερμανικό δίκτυο δήμων και περιφερειών, που είναι προσανατολισμένο στην πρακτική συνεργασία και ανοικτό στη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας. Οι συνεργασίες είναι θεματικές και πραγματοποιούνται, όταν από την ελληνική ή την γερμανική πλευρά εκφραστεί μια τέτοια επιθυμία.

Πληροφορίες: Γραφείo Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV), Ριζούντος 63, 55131 Καλαμαριά / Θεσσαλονίκη. Επικοινωνία: Χρήστος Λαζαρίδης,

Τηλ.: +302310692115, Τηλ/τυπο: +302310692199, Ηλ. Ταχυδρομείο: info@grde.eu, Ιστοσελίδα: www.grde.eu

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019, 11:52