Συναυλία-αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία διοργάνωσαν χθες, στο Μέγαρο Μουσικής, τα Μουσικά Σχολεία Αλίμου και Αθηνών με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής (Κεντρικός Τομέας Αθηνών).

Το Μέγαρο «πλημμύρισε» από τους στίχους του μεγάλου ποιητή και τα θαυμάσια τραγούδια απέδωσαν με εκπληκτική καλλιτεχνική αρτιότητα τα μουσικά σύνολα, οι χορωδίες των δύο σχολείων αλλά και οι νεαρές ερμηνεύτριες, εισπράττοντας θερμά χειροκροτήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι πολύ σημαντική η δουλειά που γίνεται στα μουσικά μας σχολεία και γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας αγκάλιασε την προσπάθειά τους, συνδράμει και στηρίζει κάθε προσπάθειά τους, καλώντας τους και συμμέτοχους σε εμβληματικές δράσεις όπως η “Αθήνα Ελεύθερη”», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, από τη σκηνή του Μεγάρου, λίγο πριν αρχίσει η συναυλία.

Σημειώνεται, ότι η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα μουσικά σχολεία με την προμήθεια μουσικών οργάνων αλλά και ηχητικού εξοπλισμού.

«Κάναμε μία συνειδητή επιλογή να στηρίξουμε το αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο των Μουσικών Σχολείων από τη μετακίνηση των παιδιών έως και την αγορά οργάνων και σήμερα τα παιδιά παίζουν για όλους μας» τόνισε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκδήλωση παρέστησαν η Μαρίζα Κωχ, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Κώστας Θωμαΐδης, ο Ηλίας Αριώτης και οι συνθέτες Γιάννης Νικολάου και Μιχάλης Τρανουδάκης. Επίσης, οι αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Αττικής, Γιάννης Βασιλείου, Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νάσος Ηλιόπουλο κ.ά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης