Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από την έκθεση «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» διοργανώνουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών από τις 3 ως τις 6 Οκτωβρίου στον χώρο του Μουσείου. Η έκθεση περιλαμβάνει τα έργα των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πικάσο και Αρχαιότητα. Γραμμή και Πηλός» το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στην Πειραιώς 260 στις 8 και 9 Ιουνίου και στις 22 και 23 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώθηκε από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και το Φεστιβάλ Αθηνών με τη συμμετοχή 80 παιδιών από τον Δήμο Ρέντη, συνδέοντας την ομώνυμη έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με το αφιέρωμα στα Παιδιά του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών. Στόχος του προγράμματος ήταν να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα των παιδιών εστιάζοντας στον διάλογο μεταξύ των αρχαίων αντικειμένων από πηλό και στα μοντέρνα κεραμικά του Πικάσο. Συνδυάζοντας τις πλαστικές τέχνες με το σχέδιο και αντιστοιχίζοντας τα αρχαία έργα με τα μοντέρνα, τα παιδιά ανακάλυψαν θραύσματα των έργων ως αρχαιολόγοι, έφτιαξαν τα δικά τους έργα ως καλλιτέχνες και έστησαν μια έκθεση ως επιμελητές, την οποία θα δούμε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 3-6 Οκτωβρίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, 18.00-20.00. Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση προγράμματος και η επιμέλεια έκθεσης είναι των Δάφνη Κουρή και Χριστίνα Νάκου. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης