Ο Κιμ Τζόουνς συνεργάστηκε με τον ζωγράφο Peter Doig για την ανδρική συλλογή Dior

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 09:50
 Ο Κιμ Τζόουνς συνεργάστηκε με τον ζωγράφο Peter Doig για την ανδρική συλλογή Dior

Ο επικεφαλής δημιουργικού της ανδρικής γραμμής του Dior, Κιμ Τζόουνς, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον διάσημο ζωγράφο Peter Doig για τη συλλογή του για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2021.

Στο παρελθόν ο Κιμ Τζόουνς είχε επιτυχημένες συνεργασίες με καλλιτέχνες που έφεραν νέα προοπτική στον πολυτελή οίκο μόδας, όπως οι  Daniel Arsham και Kaws.

O Peter Doig ζει μεταξύ Τρινιντάντ και Λονδίνου και έχει εκθέσει έργα του σε όλο τον κόσμο.

Η έκθεση έργων του που διοργανώθηκε στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας μεταφέρθηκε αργότερα στο Μόντρεαλ στο Musée des Beaux-Arts.

Γεννημένος στο Εδιμβούργο, μεγάλωσε στο Τρινιντάντ και στον Καναδά, σπούδασε στο Λονδίνο και στην καριέρα του, που εκτείνεται σε πάνω από τρεις δεκαετίες, ο Doig έχει παγιωθεί ως μια από τις πιο εφευρετικές προσωπικότητες στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης. Έχει αναγνωριστεί από κριτικούς τέχνης παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν κατάφερε να αναμορφώσει και να αποκαταστήσει τη σημασία της ζωγραφικής εκείνη την εποχή. Το έργο του περιλαμβάνει πρόσφατες πινελιές αφαίρεσης και δυναμικές αφηγήσεις της σύγχρονης ποπ κουλτούρας.

Επίσης αναπτύσσει εφευρετικές προσεγγίσεις που συνδυάζουν τη ζωγραφική με τη φωτογραφία και τις κινηματογραφικές τέχνες.

Οι ημι-αφηρημένοι πίνακες ζωγραφικής με τοπία απηχούν τις τροπικές εικόνες της παιδικής του ηλικίας στο Τρινιντάντ και τα χιονισμένα σκηνικά των νεανικών χρόνων του στον Καναδά.

Η συλλογή θα παρουσιαστεί στις 22 Ιανουαρίου μέσω βίντεο, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ανδρικής Μόδας στο Παρίσι, που διοργανώνεται ψηφιακά.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021, 09:59