Tην Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022 ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Βιβλίου Public 2022, στα οποία οι εκδόσεις Διόπτρα δέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά βραβεία για δύο βιβλία, τα οποία επιλέχθηκαν από το κοινό ανάμεσα σε πολλά αξιόλογα έργα. Στην ένατη απονομή στην ιστορία του θεσμού ψήφισαν 202.000 αναγνώστες και συμμετείχαν 1.970 βιβλία, 1.648 συγγραφείς και 105 εκδότες.
 
Το βραβείο για το καλύτερο ελληνικό μυθιστόρημα κέρδισε το μυθιστόρημα του Κώστα Κρομμύδα, «Ακάκιε». Πρόκειται για τη μυθιστορηματική βιογραφία του ιδρυτή και Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας ζυμαρικών ΜΙΣΚΟ, η οποία υφαίνεται μέσα από μια αλληλουχία πυκνών γεγονότων από τον Μεσοπόλεμο έως τις αρχές του 21ου αιώνα.

Με το δικό του αφηγηματικό ύφος, ο Κώστας Κρομμύδας αντλεί στοιχεία από την πραγματικότητα, συμπληρώνει με μυθοπλασία και φωτίζει τη ζωή και το σπουδαίο έργο του ευεργέτη της Ηπείρου, όχι μόνο ως επιχειρηματία, αλλά και ως ανθρώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μια χρυσή λίρα στην τσέπη και μια σοφή συμβουλή ξεκίνησε ο νεαρός Λευτέρης από το χωριό του στην Ήπειρο για την Αθήνα. Ονειρεύτηκε να χτίσει και να δημιουργήσει, να χορτάσει την πείνα του σώματος και της ψυχής των ανθρώπων.

Στην περιπέτεια της ζωής του μια γυναίκα μπαίνει στην καρδιά του, μέχρι που ο πόλεμος, αδυσώπητος κι απάνθρωπος, τους δοκιμάζει. Όμως τα γραμμένα της ζωής δύσκολα τα ξεγελάς. Όταν η Ελλάδα ξυπνά από τον λήθαργο του πολέμου, αρπάζει κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του. Αγωνίζεται να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, χωρίς να αφήνει τίποτα να μπει εμπόδιο στον δρόμο του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εργατικότητά του γίνεται πάθος και το πάθος του όραμα.

Χρόνια μετά, όταν ο Ακάκιος βρίσκεται σε κάθε ελληνικό σπίτι, κοιτάζει με δέος το παρελθόν και όσα κατάφερε να δημιουργήσει. Χωρίς να ξεχνά από πού ξεκίνησε, χωρίς να ξεχνά τον τόπο που τον γέννησε. Γιατί ξέρει ότι οι ρίζες είναι που κάνουν τα πιο δυνατά δέντρα.

Δείτε το βίντεο:

 

Στην κατηγορία Ευ ζην (ελληνικά βιβλία Μαγειρικής, Αυτοβελτίωσης, Χόμπι-Ελεύθερου Χρόνου), το βραβείο κέρδισε το πρώτο βιβλίο Ακτίβιτι Μπουκ για μεγάλους, από την ομάδα η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ.

Είναι μεγάλη μας χαρά η βράβευση αυτού του βιβλίου, καθώς πρόκειται για ένα εγχείρημα γεμάτο δημιουργικότητα, έμπνευση, και πραγματική αγάπη για τη γνώση και τη διαδραστική μετάδοσή της. Η κοινότητα της Γεωγραφίας στο Facebook απαριθμεί πλέον πάνω από 350.000 ακολούθους, και αποδεικνύει ότι, πράγματι, η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ!

Πατέρα, έχει η Αγγλία Καλαμάτα;

Αν αυτή η ερώτηση σας βασανίζει εδώ και χρόνια, ήρθε η ώρα να μάθετε την απάντηση!

Το βιβλίο για το οποίο, αμερόληπτοι, καταξιωμένοι κριτικοί και ειδήμονες της Γεωγραφίας, έχουν γράψει πως πρόκειται για πραγματικό αριστούργημα!

Δείτε και μόνοι σας:

«ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ».

– ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΫΠΑΡΞΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΝΟΜΠΕΛ».

– Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ

«ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ».

– ΠΡΩΗΝ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΧΑΜΕΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης