Με το σκίτσο που έφτιαξε με το μολύβι της το οποίο δείχνει τον καμπούρη Κουασιμόδο, τον χαρακτήρα της Γουόλτ Ντίσνεϊ, να σφίγγει στην αγκαλιά του με πόνο την Παναγία των Παρισίων, η Κριστίνα Κορέα από τον Ισημερινό συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου την ώρα που η φωτιά κατέκαιγε τον εμβληματικό καθεδρικό ναό.

Αρχιτέκτονας και εικονογράφος, η Κριστίνα Κορέα ζει στην Γκουαγιακίλ, στο νοτιοδυτικό τμήμα του Ισημερινού. Μέσα σε δέκα λεπτά, κατάφερε να μεταφέρει τον πόνο που ένιωσε μπροστά στις φλόγες που κατέστρεφαν ανελέητα αυτό το κόσμημα γοτθικής τέχνης που συγκαταλέγεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Βλέποντας τις εικόνες της φωτιάς, μου ήρθε αμέσως στον νου αυτή η σκηνή με τον χαρακτήρα της Ντίσνεϊ», εξήγησε η 38χρονη Κορέα. Στην πρωτότυπη σκηνή της ταινίας «Η Παναγία των Παρισίων», παραγωγής 1996 της Γουόλτ Ντίσνεϊ, ο Κουασιμόδος, ο δύσμορφος κωδωνοκρούστης της Παναγίας των Παρισίων, αγκαλιάζει την τσιγγάνα Εσμεράλδα.

«Θυμήθηκα αυτή την εικόνα λύπης», εξήγησε η αρχιτέκτονας λέγοντας ότι θέλησε μέσα από το σκίτσο της να φανεί αυτό το αίσθημα που μπορεί να έχει κάποιος, να θέλει να πιαστεί από κάτι, ασυνείδητα, αρχικά, αν αυτό το χάνει ολοκληρωτικά”.

Το σκίτσο αναρτήθηκε στον λογαριασμό της Κορέα στο Instagram όπου είχε συγκεντρώσει έως χθες, Τετάρτη, 200.000 “like”. Από εκεί, το σκίτσο  πέρασε στο Facebook και στο Twitter, όπου ο βραζιλιάνος άσσος του ποδοσφαίρου Νεϊμάρ, το μοιράστηκε με το μήνυμα “Pray for France” (Προσευχηθείτε για τη Γαλλία). Άλλοι χρήστες τον αναδημοσίευσαν με τη λέξη κλειδί #dibujosdecristina (σκίτσα της Κριστίνα) όπως είναι το όνομα του λογαριασμού στο Instagram της εικονογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αρχιτέκτονας, που επισκέφτηκε τη Νοτρ-Νταμ πριν από δέκα χρόνια με τους γονείς της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Παρίσι, πληροφορήθηκε για την πυρκαγιά τη Δευτέρα από τα μηνύματα των φίλων της ενώ δούλευε στο εργαστήρι της. ‘Οπως έκανε όταν ήταν παιδί, η πρώτη της αντίδραση να πάρει ένα φύλλο χαρτί και ένα μολύβι και να σχεδιάσει τις πρώτες γραμμές του προσώπου του ήρωα του Βίκτορα Ουγκό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης