Η πλατφόρμα του Netflix θα κυκλοφορήσει μια μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων αφιερωμένη στον Βραζιλιάνο πιλότο της Φόρμουλα Ένα, Άιρτον Σένα, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1994. Το ντοκιμαντέρ Θα κυκλοφορήσει το 2022.

Πάνω από 26 χρόνια μετά τον θάνατό του, ο αδικοχαμένος πιλότος παραμένει πρότυπο για πολλούς λάτρεις της φόρμουλα Ένα. Νικητής σε 41 Γκραν Πρι ο Βραζιλιάνος ήταν γνωστός για την επιθετικότητά και την ικανότητά του να οδηγεί το μονοθέσιο του στα όρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, πέθανε κατά τη διάρκεια του Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο την 1η Μαΐου 1994, όταν έφυγε από τον δρόμο με ταχύτητα άνω των 300χλμ/ώρα και συγκρούστηκε με τσιμεντένιο τείχος ασφαλείας.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η βραζιλιάνικη εταιρεία Gullane για το Netflix, ενώ η μίνι σειρά «απολαμβάνει την ενεργή υποστήριξη της οικογένειας του πιλότου», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της η υπηρεσία βίντεο.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν κυρίως στο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Σένα και θα είναι διαθέσιμο σε Αγγλικά και Πορτογαλικά. Η σειρά αρχίζει το 1981, όταν ο Βραζιλιάνος πιλότος έκανε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 20 ετών, στη Formula Ford, το οποίο ήταν το πρώτο του βήμα προς τη φόρμουλα Ένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης