Παρουσιάζεται η νέα ποιητική σύνθεση της Άννας Μανωλοπούλου «Αμαρτία, Γη της Σοφίας». Πρόκειται για μία ποιητική σύνθεση με θεατρική δομή, όπου η Αμαρτία, του πειρασμού το κάλεσμα στου στοχασμού την υπέρβαση, ανοίγει δρόμο στης ζωής τον μύθο με την Αγάπη, διαθήκης δωρεά, αρχέτυπο της ύπαρξής μας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σωτήρης Πράπας, καρδιοχειρουργός – συγγραφέας
Γιώργος Κατσέλης, συγγραφέας – εκπαιδευτικός
Βασίλης Κ. Καλαμαράς, ποιητής – δημοσιογράφος

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ώρα 06.00 μ.μ. POLIS ART CAFE (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου)


 
Η Άννα Μανωλοπούλου έχει μακρόχρονη, αλλά και σημαντική πορεία στα Γράμματα. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1985 με τη μελέτη της για τον Γιώργο Σεφέρη, «Ο τελευταίος σταθμός».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησαν οι ποιητικές συλλογές: «Στοχασμοί σε έξι ενότητες», «Ο Μέγας Αλέξανδρος ο Μακεδών», «Κασσάνδρα ή Χρησμών παραλήρημα»,  «Ερωτικοί Απόλογοι», «Ημέρες Επτά ή Πειρασμού το απάνθισμα», «Η λιτανεία των στίχων» και «Το Φιλί του ανέμου».

Το 2001 εμφανίζεται και με το μυθιστόρημα «Το άλλο μισό» (Εκδόσεις Το Ροδακιό). Ακολουθούν άλλα δυο μυθιστορήματα: «Η Ζωή δεν ήταν δική μου» (Εκδόσεις Το Ροδακιό) και «Η Μάσκα που δακρύζει» (Εκδόσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ).

Το 2017 κυκλοφορεί το λεύκωμα «Όπου ταξίδεψε η καρδιά» του καρδιοχειρουργού Σωτήρη Πράπα (Εκδόσεις Καστανιώτης) με κείμενα δικά της.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης