Στον φιλόξενο χώρο του Terra Vibe πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου που αποτελεί και την επίσημη έναρξη του φετινού 13ου RockWave Festival.

Εκτός από τους διοργανωτές, παρέστη και ο Aviv Geffen ο οποίος δήλωσε πολύ χαρούμενος για την παρουσία του στη χώρα μας. Μια χώρα που δύο φορές τον έχει φέρει στην πρώτη θέση των charts, και για την συμμετοχή του στο φετινό RockWave Festival.

O Ισραηλινός καλλιτέχνης απάντησε με προθυμία στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Μία από τις απαντήσεις του όμως είναι αυτή που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση. Όταν ρωτήθηκε για την σχέση της μουσικής του με την πολιτική, απάντησε πως υπάρχει μεγάλη σχέση, πως ο ίδιος είναι αντιρρησίας συνείδησης (δεν έχει υπηρετήσει στον Ισραηλινό στρατό), ενώ χαρακτήρισε «καρκίνο» την Ισραηλινή κατοχή  στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Το φετινό RockWave θα είναι ένα καλοκαιρινό 3ήμερο δυνατής φεστιβαλικής εμπειρίας παρουσιάζει φέτος το Rockwave, που κλείνει 13 χρόνια επιτυχίας.

Λαμπερό όσο ποτέ, φιλοξενεί στα δύο stages του μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Την αυλαία του Terra Stage ανοίγουν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού, Placebo.

Στόχος τους θα είναι να μας ξεσηκώσουν παίζοντας όλα τα γνωστά τους hits: “Nancy Boy”, “Pure Morning”, “Every You Every Me”, “Song to Say Goodbye”, “Meds” και πολλά άλλα.

Πριν τους Placebo θα εμφανιστεί στο Terra Stage ο Moby, ο καλλιτέχνης που παίζει μουσική από τα 9 του χρόνια, υπήρξε μέλος ενός πανκ γκρουπ στα 13 του, απογείωσε τα Νεουρκεζικα decks λίγο αργότερα και από τότε μέχρι σήμερα πειραματίζεται, ξεσηκώνει και φανατίζει.

Το πάρτι όμως θα έχει ξεκινήσει πιο πριν με τους θορυβώδεις και ξέφρενους Gogol Bordello. Ένα περίεργο μείγμα τσιγγάνικης και πανκ μουσικής με στοιχεία καμπαρέ.

Την αυλαία θα ανοίξει ο γνωστός μας από τους Blackfield Aviv Geffen με τον λυρισμό και τον πολιτικό του λόγο.

Λίγο πιο πάνω οι Foals, το νέο γκρουπ από τη Μ. Βρετανία που θα κάνει αίσθηση, είναι οι φετινοί headliners στο Vibe Stage

Η τετραμελής μπάντα από το Λας Βέγκας, οι Killers, θα εμφανιστούν ως headliners στο Terra Stage.

Πριν από αυτούς θα εμφανιστεί η Duffy, η Ουαλή τραγουδίστρια που κατάφερε με το πρώτο άλμπουμ της καριέρας της, να κάνει τεράστια επιτυχία και να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Στο Terra Stage οι Dinosaur Jr, θα παρουσιάσουν το καινούργιο τους άλμπουμ Farm.

To Vibe Stage υποδέχεται τον απόλυτα cross over καλλιτέχνη που έχει δημιουργήσει ένα ολόκληρο κίνημα μουσικής, τον Tricky σε μία μίξη ροκ, ποπ και trip hop μουσικής κουλτούρας. Την σκηνή θα «ετοιμάσουν» οι Eden James.

Η Ελλάδα υποδέχεται για πρώτη φορά τους Motley Crue. Το Terra Stage μετονομάζεται σε CrueFest Stage και προκαλεί το κοινό να ζήσει μία μοναδική Hard Rock εμπειρία.

Το έδαφος θα έχει προετοιμαστεί κατάλληλα από τους Monster Magnet και τους death metal Arch Enemy ενώ η Lauren Harris αναμένουμε να μας μαγέψει με τη φωνή της.

Την ίδια μέρα στο Vibe Stage θα εμφανιστούν οι W.A.S.P. και οι Vovoid.

Η τέταρτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, η νέα metal σκηνή έχει την τιμητική της με τους Slipknot…

και τους Mastodon.

Το RockWave πάει και… νότια για να συναντήσει τους Down. Δεν υπάρχει ετικέτα για αυτό που κάνουν οι Down, όπως δεν υπάρχουν ετικέτες για τα συγκροτήματα που μοιράζονται τα μέλη τους μαζί τους: Pantera, Superjoint Ritual, Kingdom of Sorrow, Corrosion of Conformity, κ.α.

Λίγο νωρίτερα το Terra Stage θα φιλοξενήσει δύο από τις πιο σημαντικές εναλλακτικές μπάντες τους KYLESA…

…και TORCHE.

Παράλληλα στο Vibe Stage οι βετεράνοι Saxon θα ερμηνεύουν τραγούδια από το νέο τους άλμπουμ…

…ενώ νωρίτερα η σκηνή θα έχει καταληφθεί από την Lita Ford

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης