Μια μεγαλειώδη συναυλία με τη Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το φετινό καλοκαίρι. Η περίφημη ορχήστρα, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής, θα παίξει στο Ηρώδειο την Κυριακή 26 Ιουνίου, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου διεθνώς Κορέατη αρχιμουσικού Μιουνγκ-Γουν Τσουνγκ.

«Παιδί» του Κλαούντιο Αμπάντο, η Φιλαρμονική της Σκάλας του Μιλάνου αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες ορχήστρες παγκοσμίως. Ιδρύεται το 1982 και ήδη από την επόμενη χρονιά αφήνει το ευρωπαϊκό της αποτύπωμα ξεκινώντας περιοδείες στο εξωτερικό με τον ίδιο τον Αμπάντο. Το 1984 ο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν παίρνει τη σκυτάλη της Ορχήστρας και ακολουθεί ένας μακρύς κατάλογος κορυφαίων μαέστρων που συνεργάζονται μαζί της, ανάμεσά τους ο Κάρλο Μαρία Τζουλίνι, ο Ρικάρντο Μούτι, ο Τζιουζέπε Σινόπολι και πολλοί άλλοι, χαρίζοντας πάνω από 800 εμφανίσεις σε όλη την υφήλιο και κληροδοτώντας σημαντικές ηχογραφήσεις στην παγκόσμια δισκογραφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μιουνγκ-Γουν Τσουνγκ ξεκίνησε την καριέρα του ως πολλά υποσχόμενος πιανίστας, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό πιάνου Tσαϊκόφσκι. Αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στη Νέα Υόρκη, διορίστηκε βοηθός του Κάρλο Μαρία Τζουλίνι στη Φιλαρμονική του Λος Άντζελες και δύο χρόνια αργότερα έγινε αναπληρωτής μαέστρος. Έτσι, ξεκινά μια ανεπανάληπτη καριέρα ως αρχιμουσικός στις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου. Η αγάπη του για την Ιταλία τον φέρνει στη θέση του αρχιμουσικού της Ορχήστρας Accademia Nazionale di Santa Cecilia στη Ρώμη και ακολουθούν άλλες σημαντικές μεταγραφές σε σπουδαίες ευρωπαϊκές ορχήστρες, συνεργασίες με ορχήστρες εκτός Ευρώπης και περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Ο Τσουνγκ έχει επάξια κερδίσει μια θέση στο πάνθεον των μεγάλων μαέστρων της εποχής μας με τις ανεπίληπτες, στιβαρές αναγνώσεις του στα αριστουργήματα της συμφωνικής φιλολογίας. Έχει βραβευτεί για τη μουσική του προσφορά αλλά και για το κοινωνικό, ανθρωπιστικό και οικολογικό του έργο, στο οποίο έχει αφιερωθεί εδώ και δεκαετίες.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει έργα Ροσίνι, Μπετόβεν και Ντβόρζακ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης