Η βιολονίστα Anne-Sophie Mutter στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 13:22
Η βιολονίστα Anne-Sophie Mutter στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η βιολονίστα- θρύλος Anne-Sophie Mutter πλαισιωμένη από ορχήστρα δωματίου με κορυφαίους μουσικούς της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου, θα παρουσιάσει στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα αποκλειστικά με έργα Μότσαρτ.

Άννε-Zοφί Μούτερ: μια βιολονίστρια-θρύλος, που άρχισε την καριέρα της με την υποστήριξη του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν και υπήρξε μούσα μιας πλειάδας συνθετών: Ανρί Ντυτιγιέ, Σοφία Γκουμπαϊντούλινα, Βιτόλντ Λουτοσλάφσκι, Βόλφγκανκ Ριμ, Κζίστοφ Πεντερέτσκι, Αντρέ Πρεβέν, Τζον Ουίλλιαμς.

Μότσαρτ: συνέθεσε την πρώτη του συμφωνία σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας στο Λονδίνο, και τρία από τα πέντε φωτεινά κοντσέρτα του δεκαεννέα ετών, στο Ζάλτσμπουργκ.

Η μεγάλη σολίστ, που συνέδεσε το όνομά της με σπουδαίους μαέστρους όπως ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν και με διακεκριμένους σύγχρονους συνθέτες όπως, μεταξύ άλλων, οι Γκουμπαϊντούλινα, Λουτοσλάφσκι, Πεντερέτσκι και Ουίλλιαμς, θα ερμηνεύσει το Δεύτερο, Τρίτο και Πέμπτο κοντσέρτο για βιολί του μεγάλου Αυστριακού καθώς και την Πρώτη συμφωνία του, η οποία γράφτηκε όταν ο λαμπρός μουσουργός ήταν μόλις οκτώ ετών!

Μότσαρτ και Μούτερ: η ιδιοφυΐα του συνθέτη και η λάμψη της σταρ της διεθνούς μουσικής σκηνής, σε μια συναρπαστική συνύπαρξη.

Πρόγραμμα

– Wolfgang Amadeus Mozart:

Κοντσέρτο για βιολί αρ. 2 σε ρε μείζονα
Κ.211 Κοντσέρτο για βιολί αρ. 3 σε σολ μείζονα
K.216 «του Στρασβούργου» Κοντσέρτο για βιολί αρ. 5 σε λα μείζονα
K. 219 «Τουρκικό» Συμφωνία αρ. 1 σε μι ύφεση μείζονα, Κ. 16

Chamber Orchestra Vienna – Berlin (κορυφαίοι μουσικοί της Φιλαρμονικής της Βιέννης και του Βερολίνου)

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη Τηλέφωνο: 2107282333

20 Μαΐου 2019

20:30

Εισιτήρια

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: 13€
Ζώνη Ε: 19€
Ζώνη Δ: 30€
Ζώνη Γ: 42€
Ζώνη Β: 52€
Ζώνη Α: 62€
Διακεκριμένη Ζώνη: 70€

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019, 13:23