Ματαιώνονται τα «Μερκούρεια» στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, έπειτα από απάντηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Είχε προηγηθεί ερώτημα από τη διοίκηση του δήμου για το πόσο ασφαλής θα ήταν η διεξαγωγή των εκδηλώσεων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρόλο που αναγνώρισε τη σπουδαιότητα των εκδηλώσεων και τις επιπτώσεις από τη ματαίωσή τους και λαμβάνοντας υπόψη το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα, ανέφερε στην απάντησή της, μεταξύ άλλων, ότι ακόμα και αν τηρηθούν με σχολαστική συνέπεια τα προβλεπόμενα μέτρα είναι αδύνατον να ελεγχθεί η συγκέντρωση του κόσμου.(Η διεξαγωγή των θεατρικών παραστάσεων ματαιώνεται σύμφωνα και με τον περιορισμό «στο υπ’ αριθμόν 3429 ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε την 14η Αυγούστου 2020 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (…)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνω από όλα η δημόσια υγεία» σημειώνει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «προέχει και θα προέχει πάντοτε το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας των συμπολιτών μας».

Στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας να περιοριστούν οι συνέπειες της πανδημίας του Covid-19, κινείται και ο Δήμος Καλαμαριάς που αναστέλλει τις εκδηλώσεις του «Παρά Θίν Αλός» για το 2020, έπειτα από επικοινωνία του δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Παρά Θίν Αλός», θεσμός πολιτισμού, ανανεώνει το ραντεβού με τους Θεσσαλονικείς «για την επόμενη χρονιά, ευχόμενοι να βγούμε όλοι δυνατοί και ενωμένοι από την παγκόσμια υγειονομική κρίση που βιώνουμε αυτή την περίοδο», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Καλαμαριάς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης