Συναυλίες, χορός, και θεατρικές παραστάσεις μάς περιμένουν αυτήν την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αθήνας και μας προσφέρουν ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς.

Πυξ Λαξ: Οι παλιές αγάπες… πάνε την Πέμπτη στο ΟΑΚΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μία μοναδική βραδιά για όλους τους θαυμαστές τους και τους λάτρεις του ελληνικού ροκ ετοιμάζουν οι Πυξ Λαξ, γιορτάζοντας τα 30 τους χρόνια με μία μεγάλη συναυλία, αυτή την Πέμπτη, 12 Ιουλίου, στις 21:30, στο ΟΑΚΑ!

Ο Μπάμπης Στόκας και ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνουν στη σκηνή λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου τους δίσκου «Μία Ημέρα Πριν Το Χειμώνα» από την Panik Oxygen, ενός album που δημιουργήθηκε μετά από 15 χρόνια δισκογραφικής σιγής και περιλαμβάνει τραγούδια όπως τα «Το Άσπρο Μου Πουκάμισο» και «Τα Καταφέραμε (…για την Ιόλη)», που ήδη φιγουράρουν στη λίστα με τα μεγάλα τους hits.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη μεγάλη γιορτή για τα 30 χρόνια του καλύτερου γκρουπ στην ιστορία του ελληνικού ροκ, ο Μπάμπης και ο Φίλιππος θα ερμηνεύσουν αγαπημένα τραγούδια, ενώ η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στους Πυξ Λαξ: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα), τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο) τον Νίκο Σάλτα (πλήκτρα) και τον Χάρη Μιχαηλίδη (ηλεκτρική κιθάρα).

Ραντεβού, λοιπόν, με τους Πυξ Λαξ, την Πέμπτη, στις 21.30, στο ΟΑΚΑ!

The Swingin’ Cats στο Roof Stage του Gazarte

Οι «The Swingin’ Cats» επιστρέφουν στο Roof Stage του Gazarte, την Πέμπτη 12 Ιουλίου, για άλλο ένα πάρτι.

Ένα χορευτικό πρόγραμμα σε retro ατμόσφαιρα που ζωντανεύει τα ασπρόμαυρα καρέ μιας μεγάλης γκάμας ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου μέσα από ξέφρενες swing και rock n’ roll μελωδίες, όπως μόνο οι «The Swingin’ Cats» ξέρουν να στήνουν, με κοφτά κιθαριστικά ακόρντα και πνευστά που απογειώνονται στον τόσο απλό μα ξεσηκωτικό shake ρυθμό.

The Swingin’ Cats:
Μυρτώ Ναούμ: Φωνή
Γιώργος Ζερβός: Φωνή, Ηλ. κιθάρα
Στάθης Παρασκευόπουλος: Κοντραμπάσο
Γιώργος Κουρέλης: Πλήκτρα
Δημήτρης Καλονάρος: Τύμπανα
Δημήτρης Καραγιάννης: Σαξόφωνο
Βαγγέλης Κατσαρέλης: Τρομπέτα

Επιμέλεια Ήχου: Γιώργος Φιλικόζης



«Buenos Tangos, Romper El Piso» στο Κηποθέατρο Παπάγου

12 Ιουλίου 2018

10 χορευτές και 7 μουσικοί επί σκηνής μας ταξιδεύουν στη μαγεία του αυθεντικού αργεντίνικου tango.
Με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.

Ένα μουσικό και χορευτικό αφιέρωμα σε όλα τα μεγάλα ονόματα: από τον Carlos Gardel και τον Alfredo Le Pera, έως τον Juan D ‘Arienzo, τον Anibal Troilo, τον José María Contursi και τον πολυαγαπημένο στην Ελλάδα Αstor Piazzolla. Οι χορευτές της “Compania Τangueros del Sur” συμπράττουν με το Tango Acropolis και αναβιώνουν τη σπάνια σύλληψη της ιδέας της χορογράφου για την μαγική, χορευτική εξέλιξη του tango.

Συντελεστές:

Compania: Tanguros del Sur / Argentina
Χορογραφίες & διεύθυνση: Natalia Hills
Μουσική διασκευή & διεύθυνση ορχήστρας: Patricio Villarejo
Πρώτος χορευτής: Alejandro Aquino
Κουστούμια: JeanLuc Don Vito & Natalia Hills
Σχεδιασμός φώτων: David Seiras
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Acropolis Tango Festivals

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού 2018.



Boris Charmatz «enfant» – Πειραιώς 260 – Δ

12 Ιουλίου 2018 – 14 Ιουλίου 2018

21.00

Ο Μπορίς Σαρμάτς, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αβανγκάρντ σκηνής του χορού τα τελευταία χρόνια, διερευνά την έννοια της πολλαπλότητας, θέτοντας μια σχετικά απλή ερώτηση: πώς γίνεται να υπάρξει σωματική κίνηση χωρίς τη χρήση μυϊκής ενέργειας; Συνεχίζοντας την έρευνα πάνω στις μηχανές που ξεκίνησε σε προηγούμενα έργα του, ο Σαρμάτς προτείνει μια χορογραφία παραδομένων σωμάτων χρησιμοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο υλικό: τα παιδιά.

Ένα εύθραυστο, εύπλαστο, αλλά και μη ελέγξιμο υλικό, που οι χορευτές μεταφέρουν, τοποθετούν, αποθέτουν στο έδαφος και χειρίζονται δημιουργώντας ένα τοπίο μεταμορφώσεων. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η κίνηση, τόσο στην ανθρώπινη όσο και στη μηχανική μορφή της: Ένας τεράστιος γερανός μετακινεί τους ενήλικους χορευτές, οι οποίοι με τη σειρά τους μετακινούν τα παιδιά.

Χορογραφία: Boris Charmatz

Ερμηνευτές: Ashley Chen, Olga Dukhovnaya, Nuno Bizarro, Matthieu Burner, Julien Gallée-Ferré, Peggy Grelat-Dupont, Maud Le Pladec, Thierry Micouin, Solène Wachter, και ομάδα παιδιών από το Βερολίνο.
Γκάιντα: Erwan Keravec
Φωτισμοί: Yves Godin
Ήχος: Olivier Renouf
Μηχανές: Artefact, Frédéric Vannieuwenhuyse, Alexandre Diaz
Βοηθοί: Johanna Lemke, Frank Willens
Γενική διεύθυνση σκηνής: Fabrice Le Fur
Διευθυντές σκηνής: Max Potiron, François Aubry
Κοστούμια: Laure Fonvieille
Φροντιστήριο: Stefani Gicquiaud
Φωνή: Dalila Khatir
Ενορχηστρώσεις: Luccio Stiz

Βοηθοί παραγωγής Musée de la danse, Volksbühne Berlin

Παραγωγή Μουσείο Χορού / Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Ρεν και της Βρετάνης – Υπό τη διεύθυνση του Boris Charmatz, με την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας – Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτιστικών Υποθέσεων, δήμος της Rennes, περιφερειακό συμβούλιο της Βρετάνης και το γενικό συμβούλιο του Ille-et-Vilaine

Συμπαραγωγή Festival d’Avignon, Théâtre de la Ville-Paris, Festival d’Automne à Paris, Internationales Sommerfestival Hamburg και Siemens Stiftung στα πλαίσια του SCHAUPLÄTZE, Théâtre National de Bretagne (Ρεν), La Bâtie-Festival de Genève, Kunstenfestivaldesarts (Βρυξέλλες).

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, το περιφερειακό συμβούλιο της Βρετάνης, τον Δήμο της Ρεν.

Με την υποστήριξη του Institut français / Δήμος Ρεν για τη διεθνή περιοδεία

Σε συνεργασία με το la Ligue de l’enseignement d’Ille-et-Vilaine

Διάρκεια: 60′

Ανακοίνωση:

Σεμινάριο χορού από τον χορευτή και χορογράφο Boris Charmatz (13 Ιουλίου, 11:00 – 14:00, Πειραιώς 260 / Χώρος Δ. Επιμέλεια: Στεριανή Τσιντζιλώνη- οι συμμετοχές για το σεμινάριο έχουν κλείσει)

Παράλληλη εκδήλωση: Ημέρα Γαλλοφωνίας TV5MONDE – Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

Στις 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Ημέρας Γαλλοφωνίας, το TV5MONDE και το Φεστιβάλ Αθηνών συνεργάζονται με δομές προσφύγων, προσκαλώντας στην Πειραιώς 260 πρόσφυγες για να παρακολουθήσουν την παράσταση.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018.



Symphonic Soundtracks στην Τεχνόπολη

12 Ιουλίου 2018

Ένα μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία της Symphonic Soundtracks, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 12 Ιουλίου στις 21:00 στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα παρουσιάσει μελωδίες και πρωτότυπα soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, όπως Οι Πειρατές της Καραϊβικής, Τιτανικός, Ε.Τ., Star Trek, Απόλλων 13, Star Wars, κ.α., καθώς και συνθέσεις κλασικής μουσικής που ενσωματώθηκαν σε ταινίες, όπως μεταξύ άλλων 2001: Οδύσσεια του Διαστήματος, Αποκάλυψη Τώρα και Amazing Spiderman.

Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας



«Γκαλά Όπερας» από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς

Ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων στο πλαίσιο των συνεργασιών του με πολιτιστικούς φορείς, ξεκίνησε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή για μια σειρά μουσικών παραστάσεων.

Η πρώτη παράσταση, στην οποία συνδιοργανωτές είναι ο Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων και ο Δήμος Κηφισιάς, είναι το «Γκαλά Όπερας» από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Ιουλίου και ώρα 21.00 στο Αίθριο του Δημαρχείου Κηφισιάς (Διονύσου & Μυρσίνης, Κηφισιά).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνωστές άριες των Ντονιτσέττι, Μπελλίνι, Μπιζέ, Ροσσίνι, Τσιλέα, Γκουνό και Βέρντι.

Σολίστ:
Bασιλική Καραγιάννη (υψίφωνος)
Διονύσης Σούρμπης (βαρύτονος)
Γιάννης Χριστόπουλος (τενόρος)

Συνοδεία στο πιάνο: Ειρήνη Αντωνιάδου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κηφισιάς 2018.



«Αχαρνής» του Αριστοφάνη στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Στους Αχαρνής, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα του Αριστοφάνη, πρωταγωνιστεί ο Δικαιόπολις, ένας ηλικιωμένος αγρότης που αγανακτισμένος από την αδράνεια της πόλης παρά τον πόλεμο που συνεχίζεται, αποφασίζει να αυτενεργήσει: στέλνει προσωπικό αγγελιοφόρο στους Σπαρτιάτες, προτείνοντάς τους να συνάψουν ειρήνη. Έτσι, αρχίζουν να τον καταδιώκουν και οι πολεμοχαρείς Αχαρνής, που θέλουν να εκδικηθούν τους Σπαρτιάτες, αλλά και ο αξιωματικός Λάμαχος, λίγο πριν αυτός φύγει για μία ακόμα μάχη. Θα καταφέρει να τους πείσει ο Δικαιόπολις για τα πλεονεκτήματα της ειρήνης;

Συντελεστές:

Απόδοση – Σκηνοθεσία: Κώστας Τσιάνος
Χορογραφίες: Έλενα Γεροδήμου, Κώστας Τσιάνος
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Γιώργος Ανδρέου
Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Τσεβάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου
Artwork/Σχεδιασμός προγράμματος: Κάρολος Πορφύρης
Φωτογραφίες παράστασης: Ιωάννα Χατζηανδρέου
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Ταγαρη

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Ιωάννης Παπαζήσης, Τάκης Παπαματθαίου

Χορός (αλφαβητικά):
Βατικιώτης Νίκος, Ζουγανέλης Αλέξανδρος, Καμμένος Παναγιώτης, Κατσώλης Παναγιώτης, Κοράκης Κωνσταντίνος, Κυπαρίσσης Βαγγέλης, Κωστάκης Ηρακλής, Μαγγόνας Αλκιβιάδης, Παυλίδης Παύλος, Πετκίδης Μάριος, Σταμούλης Γρηγόρης, Τσουρουνάκης Γιώργος, Φλέουρας Χάρης, Χιώτης Χάρης

Στo πλαίσιo των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2018 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά.



«Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη στο Θέατρο Βράχων

400 π.Χ. Αθήνα. Ο Αριστοφάνης γράφει ένα από τα σημαντικότερα έργα του. Μία από τις εμβληματικότερες πολιτικές σάτιρες της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μία κωμωδία που φέρνει στο προσκήνιο τις γυναίκες. Που τολμάει να “εκθέσει” και να εκθειάσει τη δημοκρατία, προπαγανδίζοντας κατ’ ουσίαν την ίδια της τη δύναμη ως ταυτόχρονη αδυναμία της και ανάποδα.

Οι γυναίκες αποφασίζουν να πάρουν τα ηνία της πόλης. Με ηγέτιδα την πολυμήχανη Πραξαγόρα καταφέρνουν το ακατόρθωτο. Χωρίς καμία επανάσταση. Χωρίς κανέναν πόλεμο. Χωρίς κανέναν εκβιασμό… οι γυναίκες ντύνονται άντρες και παρεισφρέουν στην Εκκλησία του δήμου, ψηφίζοντας νόμο ώστε η εξουσία της πόλης να περάσει στα χέρια των γυναικών.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος
Διασκευή / Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας
Φωτισμοί: Θέμης Μερτύρης
Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος
Κοστούμια: Έβελιν Σιούπη
Μουσική Διδασκαλία: Λία Βίσση
Χορογραφίες: Ιβάν Σβιτάιλο
Ενορχήστρωση Τραγουδιών: Αποστόλης Στίκας
Κομμώσεις: Τρύφωνας Σαμάρας by Bergmann Kord
Κοσμήματα: Viki ‘s Workshop by Viki Dasouki
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αγνή Χιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Μανιάτη
Φωτογραφίες παράστασης: Τζοάννα Βρακά
Βοηθός χορογράφου: Παλούκη Αρετή
Τα τραγούδια της παράστασης είναι βασισμένα στην ελληνική δημοτική μουσική παράδοση.

Διανομή:

Πραξαγόρα: Αντώνης Λουδάρος
Βλέπυρος: Μελέτης Ηλίας
Ευφροσύνη: Δημήτρης Σταρόβας
Μελπομένη: Σοφία Μουτίδου
Κέφαλος: Ησαΐας Ματιάμπα
Χρέμης: Χάρης Γρηγορόπουλος
Φιλόδωρος: Ιβάν Σβιτάιλο
Πασιφάη: Γιάννης Κρητικός
Μοσκόρφω: Τάκης Βαμβακίδης
Αγλαΐα: Κωνσταντίνος Ζαμπάρας
Νεοκλής: Θανάσης Πατριαρχέας
Στον ρόλο του «Έλληνα» ο Γιώργος Κωνσταντίνου.

Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά):

Μάριος Δερβιτσιώτης, Δημήτρης Διακοσάββας, Τιμόθεος Θάνος, Γιώργος Καρατζιώτης, Γιάννης Κουκουράκης, Αστέρης Κρικώνης, Δημήτρης Κρίτας, Γιώργος Μπανταδάκης, Μάρκος Μπούγιας, Στέφανος Οικονόμου, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Παπαδημητρίου, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Τούμπουλης, Δημήτρης Τσέλιος, Γιώργος Φλωράτος.



Ομαδική έκθεση «A Manifesto of Ecology»

12 Ιουλίου 2018 – 6 Σεπτεμβρίου 2018

Η Phoenix Athens παρουσιάζει την έκθεση A Manifesto of Ecology με έργα των Nora Chellew, Tom Faber, Tracey Fischer, Eleni Kolliopoulou, Thomas Anthony Owen, Mary Conroy.

Η έκθεση αγγίζει ζητήματα οικολογίας τα οποία και εκφράζονται μέσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών. Οι 6 καλλιτέχνες επικοινωνούν τους προβληματισμούς τους και τις σκέψεις τους σχετικά με τον αν η οικολογία συμπεριλαμβάνεται ή όχι στην καθημερινότητα μας, και των καλλιτεχνών. Το κοινό έχει την ευκαιρία να ξεκινήσει αυτήν την εμπειρία εστιάζοντας στην σημασία της οικολογίας και να ταξιδέψει ως τη σημασία του σώματος μέσα στο οικοσύστημα.

Το μέσο και τα διαφορετικά υλικά έχουν σημαντικό ρόλο αφού κάνουν μια αναφορά στην έννοια της υλικότητας μέσα σε ένα οικολογικό πλαίσιο. H ύπαρξη γλυπτών, βίντεο, performance και περιοδικών αποσκοπεί στην ολοκληρωμένη παρουσίαση της έννοιας της οικολογίας μέσα από διαφορετικές οπτικές πλευρές.

Εγκαίνια: 12 Ιουλίου στις 20:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης