Νίκος Ζιώγαλας – Μάνος Πυροβολάκης  στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Νίκος Ζιώγαλας και Μάνος Πυροβολάκης για μια κοινή εμφάνιση το Σάββατο 20 Απριλίου στο Γυάλινο Up Stage, με τους «Παλιούς λογαριασμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια συνάντηση δύο τραγουδοποιών της Μακεδονίας και της Κρήτης, σε μια μουσική παράσταση που περιέχει τραγούδια από την δική τους δισκογραφία αλλά και την ελληνική παράδοση.

Η λύρα και το νταούλι επί σκηνής χρωματίζουν όπως είναι φυσικό με τον δικό τους τρόπο αυτή την μουσική συναυλία, με έντονα παραδοσιακό χρώμα. Η σούστα διαδέχεται τον θρακιώτικο, το πεντοζάλι τον καλαματιανό, τον καρσιλαμά και η συνέχεια είναι μεγάλη καθώς η ποπ και ροκ μουσική δεν λείπει από αυτή την παράσταση, μια που και οι δύο δημιουργοί έχουν “παλιούς λογαριασμούς” με αυτά τα είδη, παντρεύοντας χαρακτηριστικά τις παραδοσιακές ελληνικές καταβολές με δυτικά ακούσματα.

Δείτε περισσότερα εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζητείται Ψεύτης»  του Δημήτρη Ψαθά στο Θέατρο Παλλάς

Η κορυφαία πολιτική σάτιρα του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης», που αναφέρεται στις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους και έχει μεταφραστεί και παιχτεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου, έρχεται στο θέατρο Παλλάς.

Το θέμα της, το ψέμα στην πολιτική, είναι πάντα επίκαιρο ακόμα και στις μέρες μας. Ο Θόδωρος Πάρλας ή «Ψευτοθόδωρος» (τον ερμηνεύει ο Αλέξης Γεωργούλης) δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης και έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά ζητώντας να αξιοποιήσει το ταλέντο του αυτό. Μια τυχαία συμπλοκή και μια γροθιά που θα δώσει σε έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο, στο κατόπιν αφεντικό του τον βουλευτή Φερέκη (τον ερμηνεύει ο Γιώργος Παρτσαλάκης), θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα ως ιδιαίτερου γραμματέα του βουλευτή.

Σκηνοθ.: Π. Ζούλιας

Ερμηνεύουν: Αλ. Γεωργούλης, Γ. Παρτσαλάκης, Ν. Δραγούμη, Αρ. Αγγέλου, Απ. Ζώη.

Θέατρο Παλλάς

Δείτε περισσότερα εδώ

«Ο Τζόνι  πήρε το όπλο του»  με τον Τάσο  Ιορδανίδη στο Altera Pars

Το αντιπολεμικό αριστούργημα του Ντάλτον Τράμπο  σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα ανεβαίνει με τη  μορφή θεατρικού μονόλογου και τον Τάσο Ιορδανίδη στον ρόλο του πολύπαθου Τζο.

Στο αντιπολεμικό έργο του Ντάλτον Τράμπο «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του» που γράφτηκε το 1939 και μεταφέρθηκε από τον ίδιο στον κινηματογράφο το 1971, βασίζεται ο θεατρικός μονόλογος που υπογράφει η Σοφία Αδαμίδου και παρουσιάζεται από τις 5 Απριλίου, στο θέατρο Altera Pars, με τον Τάσο Ιορδανίδη στον ομώνυμο ρόλο.

«Ο Τζόνι πήρε το όπλο του», μια αμείλικτη κριτική στον μιλιταρισμό και τον πόλεμο, κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Βιβλίου των ΗΠΑ, ενώ η ταινία, που σκηνοθέτησε ο συγγραφέας, πήρε το Διεθνές Βραβείο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Καννών.

Ο Τζο, ένας νεαρός Αμερικανός στρατιώτης, τραυματίζεται φρικτά κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου από μια οβίδα. Ακρωτηριασμένος στα χέρια και τα πόδια, χωρίς όραση και ακοή, με διαλυμένο πρόσωπο και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, με κατεστραμμένο εγκέφαλο, μεταφέρεται στο νοσοκομείο, με την προοπτική να χρησιμοποιηθεί ως πειραματόζωο. Ωστόσο, ο Τζο, καταδικασμένος σε μια ολοκληρωτική σιωπή, αρχίζει ξαφνικά να σκέφτεται, να αισθάνεται, να ονειρεύεται και να θυμάται, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις της επιστήμης.

Από 05/04 έως 02/06 Altera Pars – Κεντρική σκηνή.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Νόρα» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις

Ο σπουδαίος δημιουργός Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσιάζει στο Θέατρο Άττις το πασίγνωστο έργο του Ίψεν, Νόρα – Το Κουκλόσπιτο, με πρωταγωνιστές τους σταθερούς συνοδοιπόρους του Σοφία Χιλλ, Τάσο Δήμα και Αντώνη Μυριαγκό.

Το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο του Ίψεν παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου, αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Η Νόρα προσπερνάει το συμβατικό κοινωνικό σύστημα αξιών. Και φεύγει για το άγνωστο. Πρόκειται για μια μορφή αυτοκτονίας που, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γέννηση ενός αυθεντικού Εγώ.

Διανομή

Νόρα: Σοφία Χιλλ
Κρόγκσταντ: Τάσος Δήμας
Τόρβαλντ: Αντώνης Μυριαγκός

Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση – Ελεύθερη απόδοση – Διασκευή: Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Δείτε περισσότερα εδώ

«Είκοσι τέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» στο θέατρο Θησείον

Η παράσταση «Εικοσιτέσσερις ώρες από τη ζωή μιας γυναίκας» του Στέφαν Τσβάιχ σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή, παρουσιάζεται στο Θέατρο Θησείον.

Ο έρωτας ανατρέπει την ήρεμη, προβλέψιμη ζωή μιας καθώς πρέπει γυναίκας. Δυστυχώς μόνο για είκοσι τέσσερις ώρες. Μια 42χρονη αριστοκράτισσα χήρα φτάνει στο Μόντε Κάρλο και επισκέπτεται το καζίνο, όπου παρακολουθεί με ενδιαφέρον την υψηλή κοινωνία να ποντάρει. Την προσοχή της τραβάει ένας όμορφος νέος, που χάνει όλα του τα χρήματα και αποχωρεί απελπισμένος. Φοβούμενη ότι θα κάνει κάποια τρέλα, η γυναίκα τον ακολουθεί και τελικά του σώζει τη ζωή περνώντας μια νύχτα μαζί του. Αυτή η νύχτα όμως αλλάζει και τη δική της ζωή για πάντα και η επόμενη μέρα που ξημερώνει της επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις.

Πρωταγωνιστεί η Ιωάννα Μαυρέα.

Μαζί της ο Σήφης Πολυζωίδης, ο Γιώργης Βασιλόπουλος, η Ολυμπία Σκορδίλη κι ο Άρης Νινίκας.

Δείτε περισσότερα εδώ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης