Ο Άντονι Ντάνιελς, ο μόνος ηθοποιός που έχει εμφανιστεί και στις 11 ταινίες Star Wars γνωρίζει πόσο έχουν εξελιχθεί οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας με την πάροδο των χρόνων.

Ο Άγγλος ηθοποιός και μίμος από το Λονδίνο, που έδωσε ζωή στο C-3PO, το ανθρωποειδές ρομπότ της κινηματογραφικής σειράς, πρωταγωνίστησε στην πρώτη ταινία Star Wars: Episode IV – A New Hope το 1977.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Άντονι Ντάνιελς, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Κόμικς Middle East Film & Comic Con το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Άμπου Ντάμπι, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του σε όλο τον κόσμο, γνώρισε πολλούς ανθρώπους που εργάζονται στους τομείς της επιστήμης και της εξερεύνησης τους διαστήματος που πιστεύουν ότι οι ταινίες Star Wars τους ενέπνευσαν να συνεχίσουν την έρευνα στο πεδίο που επέλεξαν.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι έχει παρατηρήσει σύνδεση μεταξύ των ταινιών Star Wars και του πόσο μακριά έχει φτάσει η εξερεύνηση του διαστήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η επιστημονική φαντασία έχει γίνει πολύ πιο έξυπνη τώρα. Κάποια από τα σενάρια είναι τόσο ενημερωμένα και, φυσικά, οι ταινίες έχουν ενθαρρύνει την ανάπτυξη της επιστήμης» είπε, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της thenational.

«Πολλοί άνθρωποι που έχω γνωρίσει και εργάζονταν στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος στο παρελθόν, τα κατάφεραν λόγω του Star Wars, επειδή ο Τζορτζ Λούκας, ο δημιουργός του Star Wars έκανε αυτόν τον κόσμο να φαίνεται διαθέσιμος» εξήγησε ο Άντονι Ντάνιελς.

Το πρόσωπο του Ντάνιελς μπορεί να μην είναι τόσο αναγνωρίσιμο όσο των συμπρωταγωνιστών του στο Star Wars, Χάρισον Φορντ, Μαρκ Χάμιλ, αλλά οι πραγματικοί θαυμαστές της κινηματογραφικής σειράς τον γνωρίζουν από τον ρόλο του.

Αναφερόμενος στην πρώτη του συνάντηση με τον δημιουργό του Star Wars, Τζορτζ Λούκας ο Ντάνιελς είπε ότι δεν τον ενδιέφερε, ούτε ήταν λάτρης της επιστημονικής φαντασίας ως κινηματογραφικό είδος. Ωστόσο, με την επιμονή του ατζέντη του να πάρει τον ρόλο και όταν είδε το έργο του θρυλικού σχεδιαστή πίσω από την αρχική τριλογία, Ραλφ Μακουάρι, ο ηθοποιός πείστηκε.

Δεν είχε ιδέα, όπως είπε, ότι η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία του άγνωστου τότε σκηνοθέτη, θα άλλαζε την πορεία της ζωής και της καριέρας του.

Ο Άντονι Ντάνιελς μίλησε στο Middle East Film & Comic Con για το βιβλίο του «I Am C-3PO – The inside story» , στο οποίο καταγράφει την εμπειρία του από την επική κινηματογραφική εμπειρία που επηρεάζει την ποπ κουλτούρα εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης