Ο Μανώλης Μαυρής, σκηνοθέτης της μικρού μήκους ταινίας «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες», η οποία προβλήθηκε στην 60ή Εβδομάδα της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο Canal+, υπογράφει τα φετινά σποτ του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Τα τρία κινηματογραφικά σποτάκια, σε παραγωγή Κωστή Κατσαρού/The Stripes, προσκαλούν το θεατή να δει «τη μεγάλη εικόνα» και να θυμηθεί πώς είναι να παρακολουθεί μια ταινία στο φυσικό της σπίτι, την κινηματογραφική αίθουσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το νόημα αλλάζει ανάλογα με το πόσο κοντά ή μακριά βρίσκεσαι από το θέμα. Η σύνθεση αναπτύσσεται και τελικά ανατρέπεται. Με το “άνοιγμα” του κινηματογραφικού κάδρου σηματοδοτείται το άνοιγμα των αιθουσών για τους θεατές, καθώς και η εξωστρέφεια του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μαυρής.

Στα σποτ παίζουν οι: Κατερίνα Ζησούδη, Έλσα Λεκάκου, Χρήστος Στέργιογλου και Αβραάμ Παπαδόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Μανώλης Μαυρής

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Σπούδασε γραφιστική και κινούμενο σχέδιο στην Αθήνα, καθώς και οπτική επικοινωνία στο Λονδίνο (MA). Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε σημαντικά κινηματογραφικά φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως το φεστιβάλ των Καννών, το BFI του Λονδίνου, το φεστιβάλ κινηματογράφου του Σαράγεβο και το PÖFF (Tallinn Black Nights).

Η τελευταία του ταινία «Brutalia, Εργάσιμες Μέρες» επιλέχθηκε στο διαγωνιστικό πρόγραμμα της 60ής Εβδομάδας της Κριτικής στο Φεστιβάλ των Καννών, κερδίζοντας το βραβείο Canal+. Παράλληλα, απέσπασε και τον Χρυσό Διόνυσο Καλύτερης Μικρού Μήκους Ταινίας στο 44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

Δείτε το τρέιλερ:

 Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης