Ο Βρετανός ηθοποιός Ντέιβ Πράουζ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Νταρθ Βέιντερ στην πρώτη τριλογία του «Πολέμου των Άστρων», πέθανε χθες, Σάββατο, το πρωί σε ηλικία 85 ετών, ανακοίνωσε σήμερα ο πράκτοράς του, ο Τόμας Μπάουινγκτον.

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών, έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!», δήλωσε ο καλλιτεχνικός πράκτορας στο BBC και έκανε λόγο για μια «αληθινά και βαθιά σπαρακτική απώλεια για εμάς και για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Αρσιβαρίστας που έγινε ηθοποιός, ο Ντέιβ Πράουζ είχε πάρει τον ρόλο χάρη στο παράστημά του –ήταν σχεδόν 2 μέτρα ψηλός (1,98μ.)–, όμως επειδή η έντονη προφορά του (καταγόταν από το Μπρίστολ της δυτικής Αγγλίας) δεν θεωρήθηκε κατάλληλη, η φωνή του Νταρθ Βέιντερ ήταν αυτή του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Ως αρσιβαρίστας, είχε εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην αρχή των χρόνων του 1960, πριν στραφεί στην καριέρα του ηθοποιού.

«Τον φωνάζαμε Darth Farmer» είχε αναφέρει η Carrie Fisher, η ηθοποιός που έπαιξε την Princess Leia σε μία συνέντευξή της στο 2016. Να σημειωθεί πως και η Fisher έχει αφήσει την τελευταία της πνοή, τον Δεκέμβριο του 2016.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης