Στις επιθέσεις που έχει δεχθεί η 12χρονη από τον Κολωνό αναφέρθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε η δικηγόρος της, Αντωνία Λεγάκη. Όπως αποκάλυψε η κα Λεγάκη, το κορίτσι, που βρίσκεται στο επίκεντρο της υπόθεσης εκμετάλλευσης και μαστροπείας η οποία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έχει δεχθεί πολλές φορές απειλές από αγνώστους ώστε να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε στο σπίτι όπου φιλοξενείται η 12χρονη, όταν δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα που εισέβαλε στο εσωτερικό της οικείας. Όμως, μιλώντας στον Real FM, η δικηγόρος αποκάλυψε πως αυτή «ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη» περίπτωση που κάποιος απείλησε το παιδί. Παράλληλα, η κα Λεγάκη περιέγραψε ένα περιστατικό που εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ., καθώς σύμφωνα με την ίδια, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα είχαν σταματήσει το πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε τη 12χρονη για «τυπικό έλεγχο», τρομοκρατώντας την.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δικηγόρος τόνισε ότι κάποιοι «φοβούνται ότι θα τους κατονομάσει». «Το γεγονός ότι δόθηκε η επιμέλειά του σε μία συγγενή που ζει μαζί της και το αγαπάει και το φροντίζει δεν σημαίνει ότι είναι προστατευμένο απέναντι σε απειλές από εγκληματίες που προσπαθούν να του κλείσουν το στόμα. Δεν ήταν, λοιπόν, το παιδί προστατευμένο κι αυτή η επίθεση (με το μαχαίρι) ήταν η σοβαρότερη, αλλά όχι η πρώτη. Έχουν καταγγελθεί κι άλλες 3-4 επιθέσεις τουλάχιστον», είπε.

Η κα Λεγάκη συμπλήρωσε ότι «πριν από μερικούς μήνες, μασκοφόροι αστυνομικοί με αυτόματα όπλα σταμάτησαν πολιτικό αστυνομικό αυτοκίνητο που μετέφερε παιδιά (ανάμεσά τους και η 12χρονη) στον τόπο που ζουν, κατέβασαν τα παιδιά με σηκωμένα τα όπλα, ενώ οι αστυνομικοί που τα συνόδευαν φώναζαν πως είναι συνάδελφοι και τα παιδιά ουρλιάζανε και κλαίγανε. Μετά η εξήγηση που δόθηκε ήταν πως επρόκειτο για τυπικό έλεγχο. Έτσι, είπαν, τυπικός και τυχαίος έλεγχος στις 3 τη νύχτα. Φαίνεται πως ήταν αστυνομικοί, γιατί αυτό δεν αναιρέθηκε».

Θυμίζοντας τα περιστατικά τρομοκράτησης και εκφοβισμού της 12χρονης και των μελών της οικογένειά της, είπε ότι «άτομο είχε κάνει το σήμα της σιωπής στον μικρό της αδερφό. Πιο πριν είχε καταγγελθεί ότι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος περιφερόταν έξω από το σπίτι τους με φακό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και περιέγραψε την πρόσφατη επίθεση, στην οποία το κορίτσι τραυματίστηκε λέγοντας ότι «μπήκε άνθρωπος μέσα στο σπίτι παραβιάζοντας την κλειδαριά, το παιδί άκουσε τον θόρυβο και βρέθηκε μπροστά σε έναν άνθρωπο που τύλιξε στο παιδί σακούλες στα πόδια. Όρμησε κατά πάνω της, το παιδί έκανε μία κίνηση απώθησης και τραυματίστηκε, μετά πήρε την αστυνομία και εκείνη την ώρα ο άγνωστος, υπό τον φόβο ότι μιλούσε με την αστυνομία, έφυγε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης