Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δήλωσε ότι απολαμβάνει την επιστροφή του στην ευρωπαϊκή σεζόν στα χωμάτινα γήπεδα, καθώς το Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις στοχεύει έναν τρίτο συνεχόμενο τίτλο στο Masters του Μόντε Κάρλο, έχοντας απώτερο στόχο το Ρολάν Γκαρός που ξεκινά τον επόμενο μήνα.

Αφού έχασε τον τελικό του Australian Open από τον σημερινό νούμερο ένα στον κόσμο Νόβακ Τζόκοβιτς τον Ιανουάριο, ο 24χρονος Τσιτσιπάς υπέστη πρόωρες ήττες στο Ρότερνταμ και στο Indian Wells, πριν από τον αποκλεισμό στον τέταρτο γύρο στο Μαϊάμι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δευτεραθλητής του Ρολάν Γκαρός το 2021 επιστρέφει στο χώμα ελπίζοντας να διεκδικήσει το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς στο Μόντε Κάρλο, έχοντας νικήσει τους Αντρέι Ρούμπλεφ και Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα στους δύο προηγούμενους τελικούς της διάσημης διοργάνωσης.

«Είναι χαρά να επιστρέφω στο χωμάτινο γήπεδο», είπε στους δημοσιογράφους ο Τσιτσιπάς, κάτοικος του Μόντε Κάρλο. «Είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά μέρη της χρονιάς, ξεκινώντας στο χωμάτινο γήπεδο στο Μόντε Κάρλο, που είναι το αγαπημένο μου μέρος στον κόσμο».

«Ψάχνω να κάνω τρεις τους τίτλους μου, αλλά δεν θα πάρω πολύ χρόνο για να το σκεφτώ. Οι Μονεγάσκοι έχουν δείξει την αγάπη και την υποστήριξή τους και οι Ιταλοί και Γάλλοι φίλαθλοι. Επίσης, η ελληνική κοινότητα. Γνωρίζω τους περισσότερους… Είναι το τουρνουά της πατρίδας μου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς είπε επίσης ότι του αρέσουν οι μάχες τακτικής στο χώμα, μια επιφάνεια στην οποία έχει κερδίσει τέσσερις από τους εννέα τίτλους του.

«Νομίζω ότι είναι πιο βαθύ από ό,τι πιστεύει ο κόσμος. Υπάρχει πολλή στρατηγική», είπε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος θα ξεκινήσει με αντίπαλο τον Μπέντζαμιν Μπόνζι ή τον Μπερνάμπε Ζαπάτα Μιράλες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης