Ποσό ύψους 24.300 δολαρίων (περίπου 20.000 ευρώ) κατέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ, πέραν της καθιερωμένης ετήσιας συνδρομής, όπως ανακοίνωσε ο WADA. Εκτός της Ελλάδας, ανάλογες επιπλέον συνεισφορές έδωσαν η Πολωνία (108.000 δολάρια) και η Κύπρος (3.201 δολάρια), ενώ και η γαλλική κυβέρνηση δεσμεύτηκε για την καταβολή 60.000 δολαρίων. Τα χρήματα αυτά, καθώς και η ισόποση έξτρα συνεισφορά της ΔΟΕ, με βάση τη σχετική δέσμευση του Τόμας Μπαχ από το 2019, θα ενισχύσουν τους τομείς επιστημονικής έρευνας και πληροφοριών του WADA.

«Όποτε ο WADA λαμβάνει επιπλέον συνεισφορές από κυβερνήσεις το εκτιμά ιδιαίτερα. Ο Οργανισμός είναι ευγνώμων στις κυβερνήσεις της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Πολωνίας για την ισχυρή στήριξή τους στην αποστολή μας για καθαρό αθλητισμό. Αυτοί οι επιπλέον πόροι θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της δουλειάς μας στον τομέα της επιστημονικής έρευνας, καθως και στην υποστήριξη του ανεξάρτητου τμήματος πληροφοριών και έρευνας, και αντιπροσωπεύουν μία ενθαρρυντική ψήφο εμπιστοσύνης στη δουλειά μας» τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βίτολντ Μπάνκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο μήνα ο WADA ανακοίνωσε την επιπλέον καταβολή σχεδόν 1.000.000 δολαρίων από την Κίνα, ακόμη 1 εκατ. από την Ινδία, 500.000 από τη Σαουδική Αραβία και 100.000 δολαρίων από την Αίγυπτο. Για όλες αυτές τις ενισχύσεις, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή θα προσφέρει στον Παγκόσμιο Οργανισμό κατά του Ντόπινγκ τα ίδια ποσά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης