Στον τρίτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη στο Australian Open, καθώς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Λιν Ζου.

Πιο συγκεκριμένα η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο 6)  προδόθηκε από τα δικά της λάθη (52 αβίαστα!), κι έτσι ηττήθηκε με 2-1 σετ (7-6, 1-6, 6-4) από την 28χρονη Κινέζα (Νο.87) με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχασε μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσει στο τουρνουά της Μελβούρνης και μένει εκτός 16άδας σε τέταρτο διαδοχικό γκραν σλαμ, ενώ η 28χρονη Ζου, που για πρώτη φορά στην καριέρα της έπαιζε στον τρίτο γύρο ενός major, προχωρά και θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τη Βικτόρια Αζαρένκα.

Η Λευκορωσίδα επικράτησε 6-1, 2-6, 1-6 της Μάντισον Κις από τις ΗΠΑ (Νο.13).

Ο αγώνας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρία μπρέικ με την Κινέζα να σπάει δύο φορές το σερβίς της Σάκκαρη και την Ελληνίδα να απαντάει μία. Με αυτό το δεδομένο η Ζου προηγήθηκε κατά σειρά 3-1, 4-2 και 5-3, όμως η Σάκκαρη μείωσε στη συνέχεια 5-4 και ακολούθως ισοφάρισε τα μπρέικ και έφτασε στο 5-5. Στο κλείσιμο του σετ οι δύο αντίπαλες κράτησαν τα σερβίς τους και το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ. Εκεί η Κινέζα έφτασε σε δύο γρήγορα μίνι μπρέικ και προηγήθηκε 4-1. Η Σάκκαρη προσπάθησε να επιστρέψει, όμως με 7-3 το πρώτο σετ κατέληξε στη Λιν Ζου.

 

 

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους όρους του πρώτου, μόνο που αυτή τη φορά η Σάκκαρη πήρε δύο μπρέικ και η Ζου ένα στα πρώτα τρία γκέιμ. Από εκεί και πέρα η Μαρία έκανε… πάρτι καθώς σέρβιρε σωστά και έφτασε στο 3-1, ενώ με δύο νέα μπρέικ έκλεισε το σετ με το εντυπωσιακό 6-1. Έτσι, η Σάκκαρη ισοφάρισε σε 1-1 τα σετ.

 

Το τρίτο και αποφασιστικό σετ ξεκίνησε με το χειρότερο δυνατό τρόπο για τη Σάκκαρη, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-0 και δυσκολεύτηκε πολύ να κρατήσει τα δύο επόμενα σερβίς της, σώζοντας συνολικά τρία break points.

Προσωρινά η Ελληνίδα τενίστρια αντέδρασε, εκμεταλλεύθηκε κάποια λάθη της Ζου και επανέφερε την ισορροπία, προσπερνώντας με 4-3.

Στο πιο κρίσιμο σημείο, όμως, έκανε διαδοχικά λάθη, έδωσε εύκολα ένα -ψυχολογικά κρίσιμο- γκέιμ στην αντίπαλό της (4-4) και έχασε το σερβίς της, παρότι έσωσε πάλι τρία break points. Η 28χρονη Κινέζα δεν άφησε την τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη και με άσο «σφράγισε» τη νίκη και τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας της σε γκραν σλαμ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης