«Ποδαρικό» με το δεξί έκανε την Παρασκευή η Μαρία Σάκκαρη στο Mutua Madrid Open της Μαδρίτης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, Νο 4 του κόσμου εδώ και λίγες ώρες μετά τον αναπάντεχο και πρόωρο αποκλεισμό της Σαμπαλένκα, επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 σετ (6-7, 6-3, 6-4) της Αμερικανίδας Μάντισον Κις, Νο 22 της κατάταξης, και πήρε το εισιτήριο για τη φάση των «32» του τουρνουά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπόμενος αντίπαλος της Μαρίας είναι η Ρωσίδα Ντάρια Κασάτκινα (Νο 23), η οποία  απέκλεισε την Άννα Μπόνταρ από την Ουγγαρία (Νο 68) με 2-1 σετ, 4-6, 6-4 και 6-3.

1ο σετ 

Το σετ ξεκίνησε με τη Σάκκαρη και την Κρις να πηγαίνουν «χέρι-χέρι» στα πρώτα τρία games. Η Ελληνίδα τενίστρια κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της στο 2ο game, κάτι που έκανε και η Κρις τόσο στο 1ο όσο και στο 3ο (1-2).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αφού το 4ο game άλλαξε χέρια τέσσερις φορές, τελικά κατέληξε στη Μαρία για το 2-2, για να αντεπιτεθεί η Αμερικανίδα στο 5ο game (3-2).

Μετά από ένα σερί της 40-15, η Σάκκαρη κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Ωστόσο η Κρις, με δικό της σερί, δεν άφησε την Ελληνίδα τενίστρια να… πάρει ανάσα και προηγήθηκε και πάλι (4-3).

Οι δύο τενίστριες συνέχιζαν να υπερασπίζονται τα σερβίς τους, με τη Σάκκαρη να ισοφαρίζει σε 4-4, όμως η Κρις κατάφερε και πάλι να ξεφύγει (5-4).

Στο 10ο game η Μαρία Σάκκαρη κράτησε το σερβίς της σ’ ένα κρίσιμο σημείο, παραμένοντας ζωντανή στη διεκδίκηση του πρώτου σετ, ισοφαρίζοντας τα Game σε 5-5. Η Αμερικανίδα πήρε και πάλι το προβάδισμα (6-5).

Εν συνεχεία η Ελληνίδα τενίστρια ισοφάρισε σε 6-6 και το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου η Κις αναδείχθηκε νικήτρια, κατακτώντας το πρώτο σετ.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το πρώτο game του δεύτερου σετ, ωστόσο η Μάντισον ισοφάρισε σε 1-1, ενώ είχαμε και νέα ισοπαλία (2-2 games).

Έπειτα η Σάκκαρη πήρε προβάδισμα τριών γκέιμ στα μέσα του δεύτερου σετ, κάνοντας το 5-2, ενώ με 6-3 πήρε το σετ, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. 

Το 3ο σετ ξεκίνησε με την Αμερικανίδα πρωταθλήτρια να μπαίνει καλύτερα, καταφέρνοντας να κάνει το πρώτο της μπρέικ στο παιχνίδι και να προηγηθεί με 2-0 γκέιμ. 

Ωστόσο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια αντέδρασε γρήγορα, αρχικά ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε προβάδισμα στα μέσα του τρίτου σετ με 4-3.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έσωσε δύο break point στο επόμενο γκέιμ, αλλά η Κις με την τρίτη ευκαιρία της ισοφάρισε και στο ένατο γκέιμ προηγήθηκε 40-0.

Σε εκείνο το σημείο, όμως, η Αμερικανίδα έπαθε… μπλακ-άουτ, έκανε συνεχόμενα αβίαστα λάθη και ουσιαστικά «χάρισε» το καθοριστικό break στη Σάκκαρη, η οποία κράτησε το σερβίς της και πήρε το σετ με 6-4 και τη νίκη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης