Μετά από συναρπαστικό αγώνα και παρά τον τραυματισμό της Αρβανίτη στις αρχές του 2ου σετ, οι Αρβανίτη, Καραγκούνη επικράτησαν με 2-1 (22-20, 13-21, 17-15) στο golden match των Βόιτατσικ, Κοτσιόλεκ (Πολωνία) και η Ελλάδα θα αγωνιστεί αύριο στα ημιτελικά του Continental Cup απέναντι στη Ρωσία.

Η νίκη αποκτά τεράστιες διαστάσεις, καθώς πέραν της απίθανης ανατροπής στο πρώτο σετ (από 8-14, 22-20) έπρεπε να προσπεράσουν και τον τραυματισμό της Βίκυς Αρβανίτη, η οποία στο 0-2 του 2ου σετ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατο, που προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία. Ωστόσο επέστρεψε και μαζί με τη συναθλήτριά της έκαναν μια τρομερή προσπάθεια, διατηρώντας ζωντανό το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο σετ κρίθηκε στις λεπτομέρειες με 22-20 υπέρ του ελληνικού διδύμου, αλλά στο 0-2 του 2ου σετ ήρθε η ανατροπή με την Αρβανίτη να ζητά ιατρικό τάιμ άουτ, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.

Αμέσως βρέθηκαν κοντά της ο φυσιοθεραπευτής κ. Ψαρογιώργος, ο οποίος ταξίδεψε στη Χάγη και μετά από 5 λεπτά η Βίκυ επέστρεψε, ωστόσο εμφανώς επηρεασμένη προσπαθούσε να βρει τα πατήματα της με την Πολωνία να χτίζει μια σημαντική διαφορά (1-4, 3-7, 8-14) και να παίρνει εύκολα το σετ, στέλνοντας το golden match στο τάι μπρέικ.

Εκεί η συγκινητική Αρβανίτη «ξαναμπήκε» στο ματς, με την Ελλάδα να προηγείται 3-1 και 6-3 για να μειώσει η Πολωνία σε 7-6 με άσο και το 8-7 έγινε 8-9 με νέο άσο και κόντρα μπάλα. Η Καραγκούνη έδωσε τέλος στο σερί καθώς με επίθεση και άσο μας έφερε πάλι μπροστά (10-9) για να ακολουθήσει μια φανταστική άμυνα της Βίκυς και κόντρα μπάλα για το 11-9.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαφορά όμως χάθηκε άμεσα καθώς το σκορ έγινε 11-11 με το ελληνικό δίδυμο να κρατά το προβάδισμα και να φτάνουμε σε ματς μπολ με επίθεση της Καραγκούνη. Οι Πολωνές έσβησαν το πρώτο και το δεύτερο παρά τις καλές επαφές της Καραγκούνη στο μπλοκ, αλλά στο 16-15 η Βίκυ έβγαλε την άμυνα, τελείωσε την κόντρα και η Ελλάδα πέρασε στα ημιτελικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης