Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προέβαλε σθεναρή αντίσταση στον Ράφα Ναδάλ, ωστόσο ο Ισπανός, ανεβάζοντας στροφές, έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 6-7(4), 6-4, 7-5 του Έλληνα τενίστα, στον τρίτο αγώνα τους για το ATP Finals, όπου έγινε συγκλονιστική μάχη.

Ο Έλληνας τενίστας, έχοντας εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του τουρνουά, στο οποίο συμμετέχουν οι κορυφαίοι της χρονιάς, πάλεψε στο «O2 Αrena» του Λονδίνου, ωστόσο είδε τον μεγάλο αντίπαλό του να χαμογελάει στο τέλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πλέον ο Στέφανος θα περιμένει την αναμέτρηση του Αλεξάντερ Ζβέρεφ με τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ, για να μάθει αν θα περάσει ως πρώτος (οπότε θα αντιμετωπίσει τον Ρότζερ Φέντερερ) ή ως ο δεύτερος (οπότε θα αντιμετωπίσει τον Ντόμινικ Τιμ).

Στον αντίποδα για τον Ναδάλ αυτό το ματς ήταν «χωρίς αύριο» σε ένα τουρνουά που δεν έχει κατακτήσει ποτέ (ήταν δύο φορές φιναλίστ), αλλά ακόμη και με τη νίκη δεν έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του.

Κι αυτό γιατί χρειάζεται νίκη του Μεντβέντεφ στην άλλη αναμέτρηση και μάλιστα σε αυτή την περίπτωση θα περάσει ως πρώτος στην επόμενη φάση, με τον Τσιτσιπά δεύτερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα αν επικρατήσει ο Ζβέρεφ μένει έξω και περνά ο Γερμανός με τον Τσιτσιπά να παίρνει την πρωτιά.

 

Η αναμέτρηση ήταν αντάξια της ποιότητας που έχουν οι δύο τενίστες και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο σετ έγινε μεγάλη μάχη, οι δύο αντίπαλοι πήγαν γκέιμ προς γκέιμ και έφτασαν στο 6-6. Έτσι φτάσαμε στο τάι μπρέικ, το οποίο ο Έλληνας τενίστας το πήρε με 7-4. Το ίδιο συνεχίστηκε και στο δεύτερο σετ, μέχρι το 4-4.

Εκεί ο Ναδάλ κατάφερε να «σπάσει» το σερβίς του αντιπάλου του και αμέσως μετά να υπερασπιστεί το δικό του κι έτσι το πήρε με 6-4.

Ανάλογο το σκηνικό και στο τρίτο σετ, όπου έφτασαν στο 5-5, όμως εκεί ο Ναδάλ κατάφερε και πάλι να σπάσει το σερβίς του Έλληνα τενίστα και στο τέλος να πάρει το σετ με 7-5 και τη νίκη.

Έτσι στις μεταξύ τους έξι αναμετρήσεις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μόνο μία νίκη, τον περασμένο Μάιο στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν ο μοναδικός αήττητος σε όλο το tour. Θυμίζουμε πως στα δύο προηγούμενα ματς του ομίλου, ο Τσιτσιπάς νίκησε με 7-6(5), 6-4 τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ και με 6-3, 6-2 τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης