Η Ναόμι Οσάκα, η κοπέλα των πόστερ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, διατράνωσε την υποστήριξή της στην απόφαση να αναβληθούν οι Αγώνες μέχρι το επόμενο έτος.

Η διάσημη τενίστρια, που κατάκτησε το US Open το 2018 και το Αυστραλιανό Όπεν το 2019, ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας του βίντεο με το επίσημο σύνθημα του «Τόκιο 2020», που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα. Ωστόσο, ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο, οδηγώντας στην απόφαση της ιαπωνικής κυβέρνησης και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για αναβολή της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα και πόσο υπερήφανη θα είμαι να συμμετάσχω στη χώρα μου» έγραψε στο Twitter η Οσάκα, νούμερο 10 στην παγκόσμια κατάταξη. «Φυσικά, είμαι απογοητευμένη που δεν θα συμβεί φέτος, αλλά θα είμαστε όλοι έτοιμοι να ισχυροποιήσουμε όσο ποτέ το 2021! Υποστηρίζω 100% τη θαρραλέα απόφαση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε και της ΔΟΕ», πρόσθεσε η 22χρονη.

«Αυτή είναι η περίοδος για τους ανθρώπους από όλες τις χώρες και τα υπόβαθρα να συγκεντρωθούν μαζί για να σώσουν όσες ζωές μπορούμε. Για μένα, αυτό είναι το Ολυμπιακό πνεύμα. Για τους ανθρώπους της Ιαπωνίας: μείνετε ισχυροί και ας δείξουμε τον κόσμο την όμορφη χώρα μας όταν ο χρόνος είναι σωστός, το 2021». Η Οσάκα, πρώτη τενίστρια από την Ασία που κατάφερε να βρεθεί στο Νο 1 του πλανήτη, ολοκλήρωσε με ένα μήνυμα για τους πάνω από 500.000 ακόλουθούς της στο Twitter: «Μείνετε ασφαλείς όλοι, φροντίστε ο ένας τον άλλον, να είστε καλοί και θα το πετύχουμε».

Η Οσάκα, που γεννήθηκε στην Ιαπωνία από πατέρα εξ Αϊτής και Γιαπωνέζα μητέρα αλλά μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες, επιλέχθηκε να είναι η επικεφαλής του συνθήματος «Ενωμένοι από τα συναισθήματα» του Τόκιο 2020, ως το πρόσωπο μιας μεταβαλλόμενης χώρας. Η Ιαπωνία, η οποία παραδοσιακά χαρακτηρίστηκε ως μια φυλετικά ομοιογενής χώρα, γίνεται όλο και πιο εθνοτική και η Οσάκα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ενός νέου κύματος αθλητικών ηρώων που θα εκπροσωπεί το έθνος υποδοχής των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα κρούσματα με κορωνοϊό στην Ιαπωνία έχουν αυξηθεί σε πάνω από 1.400, με 47 θανάτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης