Αναμενόμενα εύκολο έργο είχε ο Ολυμπιακός στον τρίτο κατά σειρά προημιτελικό του final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, που διεξάγεται στο κολυμβητήριο του Λαιμού. Οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 18-9 του Υδραϊκού και έκαναν το πρώτο από τα τρία βήματα που χρειάζονται, προκειμένου να κατακτήσουν το τέταρτο συνεχόμενο νταμπλ και το 22ο κύπελλο της ιστορίας τους. Το επόμενο -και δυσκολότερο- εμπόδιο για τους πρωταθλητές θα είναι ο αυριανός (22/5, 20:00) ημιτελικός, απέναντι στον νικητή της αναμέτρησης Βουλιαγμένη-Απόλλων Σμύρνης.

Η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας δεν άφηνε περιθώρια αμφιβολιών για τον τελικό νικητή. Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν δυνατά και συγκεντρωμένα το ματς, προηγήθηκαν 5-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου (με τρία γκολ του Δερβίση) και σταδιακά διεύρυναν τη διαφορά, χωρίς ποτέ να… ανεβάσουν ιδιαίτερα στροφές. Ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Ντίνος Γενηδουνιάς ήταν για άλλη μία φορά ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με έξι τέρματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο Μάκης Βολτυράκης δεν είχε στη διάθεσή του τον Αμερικανό τερματοφύλακα Άλεξ Γουλφ, που ενίσχυσε τον Υδραϊκό στα πλέι-οφ του πρωταθλήματος, αλλά και τον Νίκο Παπασηφάκη. Ο Θοδωρής Βλάχος χρησιμοποίησε για πολλή ώρα τον τρίτο τερματοφύλακα της ομάδας, Γιάννη Σύρμα (ήταν εκτός αποστολής ο Γαλανόπουλος), καθώς και τους νεαρούς Γραμματικό και Μαθιόπουλο.

Τα οκτάλεπτα: 5-1, 3-2, 5-2, 5-4

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 6, Αργυρόπουλος 2, Πρέκας 1, Δερβίσης 3, Κάκαρης, Μουρίκης, Καπότσης 3, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ, Σύρμας, Γραμματικός, Μαθιόπουλος 1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υδραϊκός: Πωλογεώργης, Τσιστράκης 1, Θαλασσινός 2, Κοκκινάκης, Ν. Μπάκας, Χ. Μπάκας, Μπλάνης 1, Τζόκας, Φώσκολος 2, Παπαδόγκωνας 1, Μπεριστιάνος, Αλβέρτης, Παρτσόγλου, Καλαμβόκης, Χατζηγούλας 2.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης