Πόλο: Δεν ταξιδεύει στην Ιταλία ο Υδραϊκός

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 09:57
Πόλο: Δεν ταξιδεύει στην Ιταλία ο Υδραϊκός

Οριστική είναι η απόσυρση του Υδραϊκού από τον Α΄ προκριματικό όμιλο του Champions League υδατοσφαίρισης, που αρχίζει σήμερα (11/11) στις Συρακούσες. Στον σύλλογο της Ύδρας υπήρχε έντονος προβληματισμός για τη συμμετοχή στους αγώνες, αφενός γιατί οι παίκτες παραμένουν απροπόνητοι από την περασμένη Δευτέρα, λόγω των περιοριστικών μέτρων (μάλιστα οι δύο ξένοι, Στατσένκο και Φρόλοφ, έχουν επιστρέψει στη Ρωσία), αφετέρου εξαιτίας της ανησυχίας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία.

Η «χαριστική βολή» δόθηκε με την ακύρωση από την αεροπορική εταιρεία της εσωτερικής πτήσης επιστροφής, καθώς δεν υπήρχε ο χρόνος για να αναζητηθεί άλλη λύση.

Ο Υδραϊκός έχει ενημερώσει τη LEN για την απόσυρσή του και ελπίζει ότι η ευρωπαϊκή ομοσπονδία θα αποδεχθεί τους λόγους ανωτέρας βίας και δεν θα του επιβάλει το πρόστιμο που ορίζει ο κανονισμός, το οποίο ανέρχεται στα 7.500 ευρώ.

Από την άλλη, το πιθανότερο είναι η LEN να μην επιτρέψει στην ελληνική ομάδα να μετάσχει εν συνεχεία στο Euro Cup, όπου θα συνεχίσουν οι ομάδες που θα αποκλειστούν στα προκριματικά του Champions League.

Υπενθυμίζεται ότι στον Β΄ προκριματικό όμιλο, που θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη, θα μετάσχει κανονικά η Βουλιαγμένη, η οποία βρίσκεται ήδη από τη Δευτέρα (9/11) στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020, 10:16