Για ένα ημίχρονο απέναντι στην πολύ ισχυρή Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, ο Ολυμπιακός θύμισε την ομάδα-φόβητρο των προηγούμενων ετών στην ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση. Τελικά, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν άντεξαν ως το τέλος, έχασαν με 9-8 και ολοκλήρωσαν με δύο νίκες και μία ήττα την πρώτη «φούσκα» του Α΄ ομίλου του Champions League, που διεξήχθη στην Όστια της Ιταλίας.

Ένας απολογισμός αναμφίβολα θετικός για τους «ερυθρόλευκους», που έδειξαν ότι, παρά τη μείωση του μπάτζετ και την αγωνιστική απραξία, παραμένουν ανταγωνιστικοί απέναντι στην ελίτ της Ευρώπης και δικαιούνται να ονειρεύονται -τουλάχιστον- μία θέση στο final-8 της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αποτελεσματικές άμυνες, οι αποκρούσεις των δύο τερματοφυλάκων (Ζερδεβάς και Πόπαντιτς), αλλά και αρκετές βιαστικές επιλογές στην επίθεση εκατέρωθεν, είχαν ως συνέπεια το πρώτο γκολ του αγώνα να σημειωθεί στην εκπνοή της πρώτης περιόδου, και μάλιστα με απρόσμενο τρόπο. Οι Κροάτες είχαν την κατοχή, ο Κάκαρης κέρδισε επιθετικό φάουλ, έφυγε στην κόντρα, πήρε την πάσα του Ντάουμπε και σκόραρε, αφού πρώτα κοντρόλαρε με το… πόδι. Στο δεύτερο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες αντάλλασαν γκολ στον παίκτη παραπάνω (η Γιουγκ σκόραρε για πρώτη φορά με τον άλλοτε “ερυθρόλευκο” Πάουλο Ομπράντοβιτς, μετά από σχεδόν 12 αγωνιστικά λεπτά), αλλά τα τελευταία 27΄΄ του ημιχρόνου ήταν ιδανικά για τους Πειραιώτες: ο Γενηδουνιάς αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Μουρίκης, ακολούθησε πάλι επιθετικό φάουλ των Κροατών και ο Ολυμπιακός σκόραρε πάλι στην κόντρα, με τον Γενηδουνιά να διαμορφώνει το σκορ του ημιχρόνου σε 5-2.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με χαμένο πέναλτι για τους “ερυθρόλευκους” (το τρίτο σε ισάριθμα ματς στην Όστια), καθώς ο Πόπαντιτς νίκησε τον Αργυρόπουλο, και το σημείο αυτό αποδείχθηκε κομβικό. Ο Μερκούλοφ σε παίκτη παραπάνω μείωσε, η ελληνική επίθεση… μπλόκαρε απέναντι στην κλειστή άμυνα ζώνης της Γιουγκ και ο Ομπράντοβιτς με δύο αλλεπάλληλα τέρματα στα ίσια (ένα από τα 2μ. κι ένα με εξάμετρο) έφερε το ματς σε ισορροπία (5-5).

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιχνίδι στο τελευταίο οκτάλεπτο έγινε πολύ σκληρό (μάλιστα ο Κροάτης φουνταριστός, Λούκα Λόντσαρ, αποχώρησε έχοντας δεχθεί χτύπημα κάτω από το μάτι, ενώ Μουρίκης και Μπένιτς αποβλήθηκαν με αντικατάσταση). Οι παίκτες της Γιουγκ αποδείχθηκαν πιο εύστοχοι στις ποινές και, με πρωταγωνιστές τους Ομπράντοβιτς και Φάτοβιτς, πήραν προβαδισμα και ξέφυγαν 9-7. Ο Καπότσης διαμόρφωσε το τελικό σκορ, 18 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, αλλά η ομάδα του Ντουμπρόβνικ πανηγύρισε την τρίτη νίκη της σε ισάριθμα ματς στη «φούσκα» της Όστια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα οκτάλεπτα (με πρώτο τον Ολυμπιακό): 1-0, 4-2, 0-3, 3-4

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Ντάουμπε, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Αργυρόπουλος, Πρέκας, Δερβίσης, Κάκαρης 1, Μουρίκης 1, Καπότσης 3, Χρυσοσπάθης, Ίρβινγκ 1, Γαλανόπουλος.

Γιούγκ Ντουμπρόβνικ (Βιέκοσλαβ Κόμπεστσακ): Πόπαντιτς, Όμπερτ, Φάτοβιτς 2, Λόντσαρ, Κρζιτς, Γκαρσία 1, Τομάσοβιτς 1, Μερκούλοφ 1, Παπαναστασίου, Ζούβελα, Μπένιτς, Ομπράντοβιτς 4, Βουκόγεβιτς.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης