Αποφασισμένες να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητές τους για Ολυμπιακή πρόκριση είναι οι αθλήτριες της Εθνικής ανσάμπλ γυναικών, που έχουν αλλάξει εντυπωσιακά τα προγράμματά τους ενόψει του καθοριστικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Μαΐου στο Κίεβο, όπου και θα έχουν την τελευταία ευκαιρία τους να αποκτήσουν το εισιτήριο για το «Τόκιο 2020».

Το ελληνικό ανσάμπλ απαρτίζουν πλέον οι Χρύσα Μουτάφη, Ιωάννα Τζιατζιά, Χριστίνα Ρήγα, Κατερίνα Παγουλάτου, Ραφαηλία Γουργιώτη, Λυδία Κυριαζή, με τις τέσσερις πρώτες να συνεχίζουν από πέρσι, τη Γουργιώτη να έχει προωθηθεί φέτος από την αντίστοιχη ομάδα των νεανίδων και την Κυριαζή να διανύει επίσης την πρώτη της χρονιά στην κατηγορία γυναικών, ενώ την ομάδα συμπληρώνουν οι Αύρα Ντούρο, Χρυσάνθη Αθανασακοπούλου και Νικολέττα Τσιμάρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έπειτα από δύο εμφανίσεις εκτός συναγωνισμού, σε Ηλιούπολη και Καλαμάτα, η ελληνική ομάδα μετρά αντίστροφα για την επίσημη πρεμιέρα της, που θα γίνει στο 6ο διεθνές τουρνουά ρυθμικής γυμναστικής Aphrodite Cup, στο Φάληρο, από τις 20 έως τις 22 Μαρτίου. Εκεί θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στις διεθνείς κριτές τα καινούργια, δυναμικά προγράμματά της.

Στις 5 μπάλες, η μουσική επένδυση παραμένει η ίδια (μίξη της «Αίθουσας του Θρόνου» της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του «Χασαποσέρβικου» του Μίκη Θεοδωράκη), αλλά έχει ανέβει κατακόρυφα ο συντελεστής δυσκολίας και έχουν μπει περισσότερα στοιχεία συνεργασίας μεταξύ των αθλητριών.

Ριζικά ανανεωμένο είναι το πρόγραμμα στα 3 στεφάνια / 4 κορύνες, όπου υπάρχει νέα μουσική υπόκρουση (μίξη των κομματιών «Alpha» και «Μυθωδία» του Βαγγέλη Παπαθανασίου) και πολύ μεγαλύτερος βαθμός δυσκολίας, με την προσθήκη εντυπωσιακών ασκήσεων, ώστε η ομάδα να κυνηγήσει τις πιθανότητές της για την υπέρβαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα κυνηγήσουμε την Ολυμπιακή πρόκριση μέχρι τέλους. Η διαδικασία είναι πολύ δύσκολη, επειδή θα αγωνιστούν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες για μία και μοναδική θέση, γι’ αυτό πρέπει να τολμήσουμε και να ρισκάρουμε. Αυξήσαμε πολύ τον συντελεστή δυσκολίας και στα δύο προγράμματα, ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά και να μας αφήνουν πιθανότητες επιτυχίας, εφόσον πετύχουμε μία πολύ καλή εκτέλεση. Θα τα παίξουμε όλα για όλα και ό,τι βγει», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια Σοφία Αϊβαθιάδου, που μοιράζεται την τεχνική ευθύνη της Εθνικής ανσάμπλ με τις Φωτεινή Κωτσοπούλου και Φωτιάννα Δουφεξοπούλου, ενώ συμπλήρωσε:

«Έχουμε ακούσει πολύ θετικά σχόλια για την καινούργια χορογραφία και στα δύο όργανα και ιδιαίτερα στα στεφάνια / κορύνες. Αυτό μας δίνει αισιοδοξία για να κάνουμε την προσπάθειά μας με πίστη ότι όλα είναι εφικτά. Ούτως ή άλλως, θα κυνηγήσουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα από το περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, που δεν μας άφησε γλυκιά γεύση ως αποτέλεσμα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο 6ο Aphrodite Cup, που για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει «βαρόμετρο» για τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής ενόψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα ακολουθήσουν κατά τη διάρκεια του έτους:

«Όπως κάθε φορά, περιμένουμε με ξεχωριστό ενδιαφέρον την συμμετοχή στο Aphrodite Cup, που έχει αξιόλογο αγωνιστικό επίπεδο και είναι μία πραγματική γιορτή για το άθλημα της ρυθμικής γυμναστικής. Για τα κορίτσια των Εθνικών ομάδων γυναικών και νεανίδων θα αποτελέσει μία πολύ καλή ευκαιρία για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να πάρουν αυτοπεποίθηση για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν».

«Αποκαλυπτήρια» θα κάνει στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου και η αντίστοιχη Εθνική ανσάμπλ νεανίδων (Κατερίνα Βούσουλα, Ήλια Αλεξοπούλου, Ελένη Ρίζου, Μαρίνα Ανδρονίκου, Κατερίνα Βλάσση), σε προγράμματα με 5 στεφάνια και 5 κορδέλες, μετρώντας τις δυνάμεις της απέναντι σε εθνικές ομάδες και συλλόγους από τρεις διαφορετικές ηπείρους.

Το Aphrodite Cup 2020 διοργανώνεται από τον Γυμναστικό Όμιλο Παλαιού Φαλήρου «Η Αρμονία» από κοινού με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία και τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Στους αγώνες πρόκειται να πάρουν μέρος 260 αθλήτριες του Ατομικού και του Ανσάμπλ, εκπροσωπώντας 23 χώρες από τέσσερις ηπείρους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης