Ανδρέας Αθανασούλης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Masters 1000 Mutua Madrid Open. Στον ημιτελικό ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών και Νο. 5 στον κόσμο έχασε με 2-1 σετ από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο.3).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γερμανός επικράτησε 6-4 στο πρώτο σετ εκμεταλλευόμενος το μπρέικ που πέτυχε, ενώ με το ίδιο νόμισμα απάντησε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1. Στο ξεκίνημα του τρίτου σετ ο Ζβέρεφ ήταν αυτός που έφτασε πρώτος στο μπρέικ και από την στιγμή που το μυαλό του Έλληνα «χάλασε» ο Γερμανός πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά της Μαδρίτης.

Εκεί (8/5, 19:30, Cosmote Sport 6) θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον Κάρλος Αλακαράθ (No.9), που κέρδισε στον πρώτο ημιτελικό με ανατροπή 2-1 τον Νόβακ Τζόκοβιτς (No.1).

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσιτσιπάς και Ζβέρεφ έχουν αναμετρηθεί 11 φορές πλέον, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει προβάδισμα 7-4, αλλά να χάνει τον κρίσιμο ημιτελικό. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη νίκη του Γερμανού σε χωμάτινη επιφάνεια.

Πλέον ο Τσιτσιπάς στρέφει την προσοχή του στο Όπεν της Ρώμης.

Το πρώτο σετ ήταν κλειστό με τους δύο αντιπάλους να δίνουν βάση στα σέρβις γκέιμς. Με το σκορ στο 3-3 ο Ζβέρεφ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Τσιτσιπά και επί της ουσία μετέτρεψε σε μπρέικ το πρώτο μπρέικ πόιντ του ημιτελικού. Με το σκορ στο 4-3 ο Γερμανός σέρβιρε και προηγήθηκε 5-3. Από την στιγμή που ο Τσιτσιπάς δεν βρήκε τον τρόπο να απαντήσει, ο Ζβέρεφ έκλεισε το σετ με 6-4.

 

Η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο σετ με την διαφορά ότι οι δύο αντίπαλοι έτρεξαν μεγαλύτερα ράλι. Με το σκορ στο 4-3 υπέρ του Τσιτσιπά και τον Έλληνα τενίστα στο μπρέικ πόιντ, ο Ζβέρεφ υπέπεσε σε διπλό λάθος στο σερβίς του με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με δύο γκέιμς (5-3). Ο Στέφανος σέρβιρε στη συνέχεια σωστά και με 6-3 ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

 

Στον επίλογο ο Ζβέρεφ μπήκε αποφασισμένος. Προηγήθηκε 1-0, με μπρέικ πήρε προβάδισμα δύο γκέιμ και με καλό σερβίς κεφαλαιοποίησε την επιτυχία του και προηγήθηκε γρήγορα με 3-0, αποκτώντας προβάδισμα για τη νίκη. Στο τέταρτο γκέιμ ο διαιτητής προειδοποίησε τον Τσιτσιπά για coaching με αποτέλεσμα ο Στέφανος να εκνευριστεί γεγονός που είχε αντίκτυπο στο παιχνίδι του. Ο Ζβέρεφ με νέο μπρέικ έφτασε στο 6-2 και με 2-1 σετ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης