Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Τόμας Μπαχ, θα μεταβεί στην Ιαπωνία στις 8 Ιουλίου, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές του «Τόκιο 2020» την Τετάρτη, οι οποίοι ολοκληρώνουν τις προετοιμασίες για τους Αγώνες που αναβλήθηκαν πέρυσι λόγω της πανδημίας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου. Ο κ. Μπαχ είχε αρχικά προγραμματιστεί να ταξιδέψει στο Τόκιο τον Μάιο, αλλά το ταξίδι είχε ακυρωθεί λόγω των περιορισμών της Covid-19.

Η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο κ. Μπαχ, ο οποίος έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊου, θα αυτοαπομονωθεί για τρεις ημέρες κατά την άφιξή του στην Ιαπωνία. Έτσι ελπίζει να ταξιδέψει στη Χιροσίμα στις 16 Ιουλίου για να συμπέσει με την έναρξη της πρότασης για την Ολυμπιακή εκεχειρία, πρόσθεσαν οι διοργανωτές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΟΕ θα συνεδριάσει στο Τόκιο από τις 17 Ιουλίου και θα ακολουθήσει η γενική συνέλευση από τις 20 Ιουλίου με αναμενόμενη ψηφοφορία για το Μπρίσμπεϊν, ως πόλη φιλοξενίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2032.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα διεξαχθούν υπό πολύ αυστηρούς υγειονομικούς κανόνες, χωρίς θεατές από το εξωτερικό και τους Ιάπωνες να συμμετέχουν, όπως όλα δείχνουν, με αυστηρούς περιορισμούς.

Οι δημοσκοπήσεις στη χώρα έχουν δείξει ότι οι περισσότεροι Ιάπωνες θα προτιμούσαν να αναβληθούν ή να ακυρωθούν οι Αγώνες, αν και η αντίθεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει χάσει κάποιο έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία αντιμετώπισε μια λιγότερο σοβαρή κρίση υγείας από πολλές άλλες χώρες, αλλά καθυστέρησε να ξεκινήσει την εκστρατεία εμβολιασμού. Τα κρούσματα αυξάνονται στην πρωτεύουσα και λαμβάνονται μέτρα που περιορίζουν την πώληση αλκοόλ και στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και εστιατορίων, πιθανώς μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης