Απροσπέλαστο αποδείχθηκε για τον Στέφανο Τσιτσιπά το εμπόδιο του Χούμπερτ Χούρκατς στον προημιτελικό του Miami Open, καθώς ο 24χρονος Πολωνός επιβλήθηκε με ανατροπή 2-1 σετ του Έλληνα τενίστα, παίρνοντας έτσι την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Eκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Σεμπ Κόρντα, που θα ξεκινήσει στις 02:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τσιτσιπάς κατέκτησε με συνοπτικές διαδικασίες το πρώτο σετ, δείχνοντας να έχει φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι, ωστόσο στη συνέχεια η απόδοσή του έπεσε κατακόρυφα, επιτρέποντας στον Πολωνό, ο οποίος μετρούσε μέχρι σήμερα μόλις μία νίκη σε επτά αγώνες με τον Στέφανο, να πάρει τη νίκη-πρόκριση.

 

O Tσιτσιπάς μπήκε συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και, εκμεταλλευόμενος τα λάθη του αντιπάλου του, κατάφερε να κάνει μπρέικ με το… καλημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο «Στεφ» προηγήθηκε εύκολα με 2-0, ενώ, παρά την προσπάθεια του Πολωνού να σπάσει το σερβίς του, έκανε το 3-1, σβήνοντας τρία μπρέικ πόιντ του Χούρκατς.

Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και με το δεύτερο μπρέικ του στο ματς έφτασε στο 5-2, κάνοντας δικό του το πρώτο σετ με 6-2.

Σπάζοντας για τρίτη φορά το σερβίς του αντιπάλου του έκανε εκκίνηση στο δεύτερο σετ ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρέθηκε κοντά και σε νέο μπρέικ στο τρίτο game (ήταν μπροστά με 40-15), με τον Πολωνό πάντως να αντιστέκεται, μειώνοντας σε 2-1.

Ακολούθως ο Χούρκατς πήρε πίσω το μπρέικ, ενώ μάλιστα προηγήθηκε με 3-2, με τον Τσιτσιπά να αντιδρά ισοφαρίζοντας.

Κάπου εκεί όμως ο «Στεφ» έδειξε να χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του, κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Πολωνός, ο οποίος είχε κατάφερε να σβήσει μπρέικ πόιντ στο 3-3 και στο αμέσως επόμενο γκέιμ επέστρεψε από το 40-0.

Έχοντας πια το μομέντουμ ο Χούρκατς με νέο μπρέικ έκανε το 5-3, για να φτάσει στη συνέχεια στο 6-3, με το οποίο ισοφάρισε σε 1-1.

Στα πρώτα τέσσερα games του τρίτου σετ οι δύο αντίπαλοι υπερασπίστηκαν το σερβίς τους (2-2).

Εντούτοις στο πέμπτο ο Τσιτσιπάς, ενώ πάλι προηγήθηκε με 40-0, επέτρεψε με τα λάθη του στον Χούρκατς να κάνει την ολική επαναφορά και να φτάσει στο 3-2 με μπρέικ.

Παρότι είχε ένα μπρέικ αμέσως μετά, ο Στεφ δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά στη συνέχεια τον αντίπαλό του, με αποτέλεσμα να πάρει το σετ με 6-4 ο Πολωνός, μετά από αγώνα διάρκειας 2 ωρών και 20 λεπτών.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης