Ο Βύρων Κοκκαλάνης είναι από τους πιο έμπειρους αθλητές της ελληνικής αποστολή στο Τόκιο. Έχει στην πλάτη του δύο πολύ καλές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες (5ος στο Λονδίνο, 6ος στο Ρίο ) και στην Ιαπωνία ετοιμάζεται για την υπέρβαση.

Ο Έλληνας ιστιοπλόος μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τους επερχόμενους στόχους. Αν και ο πήχης του είναι πάντα υψηλός, απέφυγε να οριοθετήσει τους στόχους του. «Ευελπιστώ να έχει έρθει η μεγάλη στιγμή» δηλώνει με νόημα αποδεικνύοντας ότι θέλει πολύ το Ολυμπιακό μετάλλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος ο Κοκκαλάνης στέλνει το δικό του μήνυμα στους νέους αθλητές που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μπει στην τελική ευθεία. Πώς προσμένεις αυτή τη διοργάνωση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απλά ανυπομονώ να ξεκινήσει η πρώτη αγωνιστική ημέρα επιτέλους. Μετά από έναν χρόνο αναβολής. Είναι η τρίτη Ολυμπιάδα. Είναι μεγάλη στιγμή να εκπροσωπώ τη χώρα και ευελπιστώ να έχει έρθει και η μεγάλη στιγμή».

-Οι δικοί σου στόχοι ποιοι είναι;

«Στόχος είναι η ιδανική απόδοση. Η Ιστιοπλοΐα είναι ένα δύσκολο άθλημα που περιλαμβάνει πέντε μέρες αγώνων. Κάθε μέρα μετράει, είναι σαν τελικός, οπότε χρειάζεται πολύ μεγάλη συγκέντρωση. Αν καταφέρω σ’ αυτές τις 5 μέρες να έχω την ιδανική απόδοση, θα έχω ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

-Ονειρεύεσαι ένα μετάλλιο;

«Ναι σίγουρα το ονειρεύομαι από το 2012».

-Ένας χρόνος καθυστέρησης λειτούργησε ευεργετικά ή σε επηρέασε;

«Λειτούργησε ευεργετικά. Είχα χρόνο να διορθώσω κάποια λάθη μου, που ενδεχομένως να μην είχα χρόνο αν γινόντουσαν πέρυσι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ένας χρόνος είναι ένα συν για μένα».

-Με την ολοκλήρωση των Ολυμπιακών Αγώνων τι θα ήταν αυτό που θα ήθελες να πετύχεις για να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος;

«Μια απόδοση χωρίς άγχος. Όπως ξέρετε, στην ιστιοπλοΐα υπάρχουν πολλοί παράμετροι, όπως ο καιρός, τα ρεύματα, κύματα. Η Ιαπωνία είναι ένα δύσκολο μέρος ιστιοπλοϊκά. Επομένως αυτό θέλω, διαύγεια, καθαρό μυαλό και ελπίζω να έρθει το ιδανικότερο αποτέλεσμα».

-Είσαι από τους πλέον έμπειρους της ελληνικής αποστολής. Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στα νέα παιδιά που θα αγωνιστούν πρώτη φορά;

 «Θα ήθελα να τους πω να κυνηγάνε τα όνειρά τους. Να έχουν υπομονή, να μη βιάζονται. Να δώσουν όλο τους το είναι, το πάθος τους και αυτό που ονειρεύονται αργά ή γρήγορα θα έρθει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης