Με χρηματικό πρόστιμο τιμωρήθηκαν Ντανιίλ Μεντβέντεφ και Στέφανος Τσιτσιπάς έπειτα από τον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα στα ημιτελικά του Australian Open.

Συγκεκριμένα, όπως έκαναν επίσημα γνωστό σήμερα (29/1) οι διοργανωτές, ο Ρώσος τενίστας τιμωρήθηκε με πρόστιμο 12.000 δολαρίωνγια τη συμπεριφορά του στον ημιτελικό, αλλά και την λεκτική επίθεσή του προς τον διαιτητή της αναμέτρησης. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χρηματική ποινή του Μεντβέντεφ αχωρίζεται σε 4.000 δολάρια (3.500 ευρώ) για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και 8.000 δολάρια (7.000 ευρώ) για «ορατή αισχρότητα».

Μετά το τέλος του δεύτερου σετ, ο Μεντβέντεφ βγήκε εκτός ελέγχου κι επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείς να διαιτητεύεις έναν ημιτελικό, όταν είσαι τόσο κακός; Είσαι ηλίθιος, γιατί δεν με κοιτάς».

Ωστόσο, ούτε ο Στέφανος Τσιτσιπάς γλύτωσε το πρόστιμο, καθώς του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 δολαρίων για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι, καθώς ο 23χρονοςΈλληνας τενίστας δέχθηκε στο τέταρτο σετ προειδοποίηση για coaching.

Υπενθυμίζεται, ότι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι ενοχλήθηκε από τον πατέρα του Τσιτσιπά, ο οποίος μιλούσε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης