O Ζοσέ Μουρίνιο είναι ο προπονητής που «υποχρέωσε» τις ομάδες του, να ξοδέψουν τα περισσότερα χρήματα σε μεταγραφές τα τελευταία 20 χρόνια. Ηγείται της σχετικής κατάταξης με τους 10 πιο πολυέξοδους προπονητές από το 2002 έως σήμερα, που συνέταξε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα Transfermarkt.
 
Ο Πορτογάλος προπονητής, ο οποίος πέρασε από τους πάγκους των Πόρτο, Τσέλσι, Interντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και τώρα βρίσκεται σε αυτόν της Ρόμα, έχει κάνει τους συλλόγους να ξοδέψουν περίπου 1,76 δισ. ευρώ για συνολικά 104 μεταγραφές.

Ακριβώς πίσω βρίσκεται ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος μεταξύ Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι είναι στα 1,59 δισεκατομμύρια, λαμβάνοντας επίσης υπόψη το γεγονός ότι η προπονητική του καριέρα, σε αντίθεση με εκείνη του Μουρίνιο, ξεκίνησε το 2008. Το τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου συμπληρώνει ο Κάρλο Αντσελότι, με 1,37 δισεκατομμύρια μοιρασμένα μεταξύ Μίλαν, Τσέλσι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερν Μονάχου, Νάπολης, Έβερτον και Ρεάλ Μαδρίτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, που πέρασε δύο φορές (2008-09 και 2010-12) με επιτυχία από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης