Η χωρητικότητα του γηπέδου Χίλσμπορο όσον φορά τις εξέδρες των φιλοξενούμενων στους αγώνες της Σέφιλντ Γουένσντεϊ μειώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από επανεξέταση καταγγελιών για «υπεράριθμους οπαδούς» της Νιούκαστλ στον αγώνα των δύο ομάδων για το Κύπελλο Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/3) η ομάδα της Premier League.

Εικόνες και πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν συμφόρηση γύρω από την έξοδο προς το διάδρομο στο Leppings Lane End, με αρκετούς οπαδούς της Νιούκαστλ να ισχυρίζονται ότι υπήρχε έλλειψη συντονισμού και ελέγχου πριν από την έναρξη του αγώνα της 7ης Ιανουαρίου αν και δεν υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Χίλσμπορο ήταν το σκηνικό της χειρότερης αθλητικής τραγωδίας της Βρετανίας κατά την οποία 97 οπαδοί της Λίβερπουλ έχασαν τη ζωή τους το 1989 μετά από κατάρρευση ενός μέρους της εξέδρας στην κάτω δυτική κερκίδα, πριν από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Σέφιλντ επικοινώνησε με το Newcastle United Supporters Trust σχετικά με τον αγώνα της 7ης Ιανουαρίου και εξέτασε περίπου 50 λογαριασμούς, αναφορικά με τον αριθμό των εισιτηρίων που είχαν δοθεί στη συγκεκριμένη εξέδρα αλλά και τις λάθος πληροφορίες που δόθηκαν σε φιλάθους που κατευθύνθηκαν σε λάθος τουρνικέ.

Η Αρχή Ασφάλειας Sports Grounds, σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για την ασφάλεια σε αθλητικούς χώρους, εξέτασε το περιστατικό μαζί με στελέχη της Σέφιλντ και τοπικούς αξιωματούχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σχετικά με τη μείωση χωρητικότητας, μπορούμε να ενημερώσουμε ότι Πάνω Δυτική Εξέδρα έχει τώρα μια περαιτέρω μειωμένη χωρητικότητα 2.400 θέσεων (από 3.200 ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αναθεώρησης) σε έναν χώρο που κάλυπτε στο παρελθόν 4.194 θέσεις», τόνισε το Συμβούλιο του Σέφιλντ προς τη Νιούκαστλ, συμπληρώνοντας:

«Επίσης η Κάτω Δυτική Εξέδρα έχει τώρα μια περαιτέρω μειωμένη χωρητικότητα 1.300 θέσεων (από 1.500 ως αποτέλεσμα της πρόσφατης αναθεώρησης) σε έναν χώρο που κάλυπτε στο παρελθόν 2.366 θέσεις».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης