Η ιταλική αθλητική δικαιοσύνη, μέσω της Επιτροπής Εφέσεων, «επικύρωσε» την Τρίτη (10/11), την αρχική απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής του ιταλικού ποδοσφαίρου, για την κατακύρωση υπέρ της Γιουβέντους (με σκορ 3-0) του αγώνα της 4ης Οκτωβρίου με τη Νάπολι και την αφαίρεση ενός βαθμού από τους «παρτενοπέι».

Οι Ναπολιτάνοι είχαν χάσει το παιχνίδι με τη «Γιούβε» στα χαρτιά, διότι δεν ταξίδεψαν στο Τορίνο, μετά από δύο περιπτώσεις κορωνοϊού στο ποδοσφαιρικό τμήμα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Εφετείο της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIGC), ακολουθώντας την αρχική απόφαση του αθλητικού δικαστή, επιβεβαίωσε την απουσία “ανωτέρας βίας”, αποφασίζοντας ότι η απόφαση της Νάπολι να μην συμμετάσχει στον αγώνα στο Τορίνο ήταν “εθελοντική επιλογή”.

Η ομάδα στην οποία αγωνίζεται ο Κώστας Μανωλάς, αντέδρασε μετά την απόφαση της Εφέσεων, τονίζοντας πως προετοιμάζει νέα έφεση (πιθανότατα στο CAS), κάνοντας λόγο για “…μια απόφαση η οποία ρίχνει μια απαράδεκτη σκιά στη συμπεριφορά των πειθαρχικών οργάνων”.

Η Επιτροπή Εφέσεων της FIGC επιβεβαίωσε επίσης και την ήττα στα… χαρτιά της Ρόμα από τη Βερόνα (3-0 α.α.), καθώς η ομάδα της Ρώμης χρησιμοποίησε τον Αμαντού Ντιαβαρά, ο οποίος δεν ήταν εγγεγραμμένος στην αρχική λίστα των 25 παικτών (άνω των 22 ετών) που είχε δηλώσει στη διοργανώτρια αρχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης