Η Κολωνία θα καταθέσει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) κατά της απαγόρευσης μεταγραφών που της επιβλήθηκε από τη FIFA, για φερόμενη παραβίαση των σχετικών κανόνων, η οποία αφορά την απόκτηση ενός παίκτη κάτω των 19 ετών, όπως ανακοίνωσε η γερμανική ομάδα.

Η Κολωνία πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της ότι η απαγόρευση μεταγραφών ενός έτους ήταν μέρος των κυρώσεων για την απόκτηση του επιθετικού Γιάκα Τσούμπερ Πότοτσνικ από τη σλοβενική Ολίμπια Λιουμπλιάνα τον Ιανουάριο του 2022.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Πότοτσνικ επέλεξε να ακυρώσει το συμβόλαιό του με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα μετά από πολλαπλές παραβιάσεις του συμβολαίου από τον σύλλογο» ανέφερε η Κολωνία και συνέχισε:

«Η ομάδα της κορυφαίας κατηγορίας της Σλοβενίας κατηγόρησε τότε τον επιθετικό για παράνομη παραβίαση του συμβολαίου του και μήνυσε τόσο αυτόν όσο και την Κολωνία στη FIFA, ζητώντας να αποζημιωθεί. Ο πρώην σύλλογος του Πότοτσνικ κατηγόρησε την Κολωνία ότι υποκίνησε τον παίκτη να παραβιάσει το συμβόλαιό του».

Η Κολωνία ανέφερε ότι η FIFA υποχρέωσε το σύλλογο και τον παίκτη να πληρώσουν 51.750 ευρώ ως αποζημίωση στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα και πως ο Πότοτσνικ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για τέσσερις μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στην Κολωνία απαγορεύτηκε να εγγράφει νέους παίκτες στις επόμενες δύο μεταγραφικές περιόδους» πρόσθεσε ο σύλλογος και κατέληξε:

«Η Κολωνία θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής στο CAS. Επιπλέον, έχει ζητηθεί η προσωρινή αναστολή της ποινής, μέχρι να εκδοθεί η τελική ετυμηγορία».

Η Κολωνία είναι 13η στην κατάταξη της Bundesliga με 27 βαθμούς σε 25 αγώνες. Την Κυριακή υποδέχεται την δέκατη Γκλάντμπαχ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης