Η αυλαία» της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023 στη Γερμανία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου (3/06) με την Λειψία να κάνει το repeat και να κατακτά το Κύπελλο με το 2-0 στον τελικό της διοργάνωσης επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Στο «Ολιμπιαστάντιον» του Βερολίνου η ομάδα του Μάρκο Ρόζε κατάφερε με το γκολ του Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και αυτό του Σομποσλάι στο 85΄ να στεφθεί για 2η φορά στην μόλις 14χρονη Ιστορία της (ιδρύθηκε το 2009) Κυπελλούχος Γερμανίας, όπως είχε κάνει και πέρυσι στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Φράιμπουργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάκτηση του DFB-Pokal ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο της σεζόν για τους «Ταύρους», που η νέα χρονιά θα τους βρει στους ομίλους του Champions League. Μετά τη σημερινή εξέλιξη το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Europa League παίρνει η Λεβερκούζεν, ενώ η ομάδα της Φρανκφούρτης θα συμμετάσχει στα play off του Europa Conference League, όπου θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του τροπαίου, που ήταν ο πρώτος τίτλος στην ιστορία της ομάδας, η Λειψία κατάφερε να χαμογελάσει και πάλι. Από την ενέργεια του Κρίστοφερ Ενκουνκού στο 71ο λεπτό και το σουτ του Γάλλου διεθνούς στράικερ (είχε σκοράρει και στο περυσινό 1-1 με την Φράιμπουργκ) η μπάλα βρήκε σε δύο παίκτες της Αϊντραχτ (τελευταίος ο Εντικά) κι αφού άλλαξε πορεία ξεγέλασε τον Τραπ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παίζοντας με αντεπιθέσεις το συγκρότημα του Μάρκο Ρόζε «κλείδωσε» τη νίκη της και το τρόπαιο στο 85΄ με τον Σομποσλάι να παίρνει την ασίστ από τον Ενκουνκού και να «εκτελεί» από κοντά τον Τραπ για το 2-0.

 

 

Η Άϊντραχτ Φρανκφούρτης στην 9η παρουσία της σε τελικό Κυπέλλου δεν κατάφερε να πάρει το 6ο της τρόπαιο και πρώτο μετά το 2018 και το 3-1 επί της Μπάγερν Μονάχου.

Οι ενδεκάδες:

ΛΕΙΨΙΑ (Μάρκο Ρόζε): Μπλάσβιχ, Χάλστενμπεργκ, Ορμπάν, Κλόστερμαν, Χένριχς, Λάιμερ, Όλμο, Χαϊνταρά (78΄ Σλάγκερ), Σόμποσλαϊ (90΄+1 Καμπλ), Βέρνερ, Ενκουνκού

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ (Όλιβερ Γκλάσνερ): Τραπ, Χασέμπε (78΄ Μπόρε), Μαξ (78΄ Λεντς), Μπούτα (87΄ Εντιμπέ), Εντικά, Τούτα, Ρόντε (70΄ Λίντστρομ), Γκέτσε, Σόου, Καμάντα, Κολό Μουανί

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης