Ο Hall of Famer και θρύλος των Μπόστον Σέλτικς, Τομ Χέινσον, ο οποίος συμμετείχε από διαφορετικά πόστα και στους 17 τίτλους NBA των «Κελτών», άφησε την Τρίτη (10/11) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Η συνεργασία του με την ομάδα είχε διαρκέσει για έξι δεκαετίες ως παίκτης, προπονητής και σχολιαστής. Ο έξι φορές All Star πανηγύρισε οκτώ τίτλους NBA σε εννέα σεζόν ως παίκτης και δύο ακόμη ως προπονητής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απ` όλα τα επιτεύγματά του ως παίκτης, προπονητής και ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η πλούσια προσωπικότητα του ήταν αυτή που τον καθόριζε», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Σέλτικς, προσθέτοντας:

«Ένας στοργικός πατέρας, παππούς και σύζυγος. Ένας ταλαντούχος ζωγράφος και ένας συνεργάτης του γκολφ. Ανεπίσημος μέντορας για δεκαετίες σε προπονητές και παίκτες των Σέλτικς. Ένας εποικοδομητικός κριτικός των διαιτητών. Είχε μια απεριόριστη αγάπη για τους Μπόστον Σέλτικς, ένα πάθος που μοιράστηκε με τους φιλάθλους για πάνω από 64 χρόνια».

Ο Χέινσον είναι ένα από τα τέσσερα μόνο νέα μέλη που θα ενταχθούν στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ως παίκτης και προπονητής, μαζί με τον συμπαίκτη του στους Σέλτικς, Μπιλ Σάρμαν, και τους Λένι Ουίλκενς, Τζόνσι Γουντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης