Την αντίθεσή της στην εμπλοκή της χώρας της στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά και στον Πρόεδρο της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, εξέφρασε η Αρίνα Σαμπαλένκα, μετά τη νίκη της επί της -Ουκρανής- Ελίνα Σβιτόλινα, στα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. «Δεν θέλω η χώρα μου να βρίσκεται σε οποιαδήποτε διαμάχη.

Δεν υποστηρίζω τον πόλεμο, το οποίο σημαίνει ότι δεν υποστηρίζω και τον Αλεξάντερ Λουκασένκο αυτή τη στιγμή» δήλωσε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Σαμπαλένκα είχε γίνει στόχος σφοδρής κριτικής, για την απόφασή της να μην παραστεί στη συνέντευξη Τύπου μετά τις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις της στο παρισινό τουρνουά.

Η ίδια απέδωσε τη στάση της σε ζητήματα «ψυχικής υγείας», λέγοντας ότι δεν αισθανόταν ασφαλής να αντιμετωπίσει ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο. «Αισθάνθηκα άσχημα που δεν ήρθα εδώ (σ.σ. στην αίθουσα Τύπου).

Δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα πολλά άσχημα συναισθήματα στο μυαλό μου. Δεν μετανιώνω για τις αποφάσεις μου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αισθάνθηκα πραγματικά έλλειψη σεβασμού. Ένα γκραν σλαμ έχει ήδη αρκετή πίεση που πρέπει να διαχειριστείς και προσπάθησα να εστιάσω στον εαυτό μου και το παιχνίδι μου» δήλωσε η Σαμπαλένκα και στη συνέχεια, απευθυνόμενη στους δημοσιογράφους, είπε:

«Ελπίζω ειλικρινά να με καταλαβαίνετε. Γνωρίζετε ότι σας σέβομαι όλους. Μπορείτε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε, θα πάρετε όλες τις πληροφορίες. Αλλά η τελευταία συνέντευξη Τύπου, αισθάνθηκα ότι μετατράπηκε σε πολιτική εκπομπή, και δεν είμαι ειδικός στα πολιτικά. Είμαι απλά μία παίκτρια του τένις…».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης