Παρελθόν αποτελεί για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Ζοζέ Μουρίνιο, καθώς την Τρίτη οι «κόκκινοι διάβολοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους με τον Πορτογάλο τεχνικό.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοινώνει πως ο Ζοζέ Μουρίνιο αποχώρησε από τον σύλλογο. Το κλαμπ θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Ζοζέ για τη δουλειά του στο διάστημα της θητείας του και να του ευχηθεί καλή επιτυχία για το μέλλον» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του αγγλικού συλλόγου.
Η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ:
Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάιο του 2016, υπογράφοντας μαζί της τριετές συμβόλαιο. Mάλιστα, το 2018 επέκτεινε τη συνεργασία του με τον σύλλογο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, δεν μπόρεσε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, καθώς είδε την πόρτα της εξόδου, πληρώνοντας το μάρμαρο για την απογοητευτική πορεία της ομάδας στην εφετινή Premier League, όπου έπειτα από 17 αγωνιστικές είναι στο -19 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ και στο -11 από την τέταρτη Τσέλσι.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στους «κόκκινους διαβόλους», ο Μουρίνιο, ο οποίος κατηγορούνταν ότι είχε χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια, έχοντας έρθει σε ρήξη και με παίκτες του (χαρακτηριστικότερη περίπτωση αυτή του Πογκμπά), οδήγησε τη φημισμένη αγγλική ομάδα στην κατάκτηση του Community Shield, του Europa League και του Λιγκ Καπ.

Συνολικά κάθισε στον πάγκο της Γιουνάιτεντ σε 144 ματς, έχοντας απολογισμό 84 νίκες, 31 ισοπαλίες και 29 ήττες.
Παρηγοριά για τον «Special One», μετά την απόλυσή του από τον αγγλικό σύλλογο, θα αποτελέσουν τα περίπου 26 εκατ. ευρώ που θα εισπράξει, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα, ως αποζημίωση από τους «κόκκινους διαβόλους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης