Τον πέμπτο του τίτλο στην ATP εντός του 2020 πανηγύρισε στη Βιέννη και συγκεκριμένα στο τουρνουά Estre Bank ο Αντρέι Ρούμπλεφ, ο οποίος έβαλε «φρένο» στην τρομερή πορεία του Λορέντσο Σόνεγκο (Ιταλία).

Ο Ρώσος δεν έχει χάσει κανέναν από τους τελικούς που αγωνίστηκε στο τρέχον έτος και το ίδιο έγινε και στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου επιβλήθηκε του εξαιρετικού αντιπάλου του Λορέντσο Σόνεγκο με 2-0 (6-4, 6-4).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 23χρονος Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τρίτο σερί τίτλο σε τουρνουά ATP 500, μετά από αυτούς σε Αμβούργο (νίκησε τον Τσιτσιπά) και Αγία Πετρούπολη, ενώ μέσα στο 2020 είναι ο πολυνίκης του Tour με τα πέντε τρόπαια που έχει κερδίσει ξεπερνώντας ακόμη και τον Νόβακ Τζόκοβιτς που έχει ένα λιγότερο.

Από την αρχή της σεζόν ο Ρούμπλεφ έδειξε τις… ορέξεις του κατακτώντας τα τουρνουά σε Αδελαϊδα και Ντόχα, ακολούθησε η πεντάμηνη διακοπή λόγω κορωνοϊού και όταν επανάρχισαν οι αγώνες παρουσιάστηκε… ανεπηρέαστος. Πήρε τρεις τίτλους, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά τη συμμετοχή του στο ATP Finals του Λονδίνου για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Όσον αφορά τον Σόνεγκο, σαφώς και θα πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένος από την καταπληκτική του πορεία. Μία πορεία που διακόπηκε στον 2ο προκριματικό γύρο, αλλά με την «δεύτερη ευκαιρία» που του δόθηκε ως lucky loser, φτάνει μια ανάσα από το Top30 της παγκόσμιας κατάταξης (νο32) και, πλέον, θα μπορεί να μπαίνει στο εξής στο βασικό ταμπλό των περισσότερων τουρνουά στα οποία θα συμμετέχει στο μέλλον!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης