Η επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης και κάτοχος του τροπαίου, Ιγκα Σβιάτεκ, προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά τένις, που φιλοξενείται στην Ρώμη.

Η 20χρονη Πολωνή πρωταθλήτρια, η οποία παραμένει αήττητη για 27 (!) αγώνες, νίκησε με χαρακτηριστική άνεση (6-2, 6-1) την Λευκορωσίδα, Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο 3) και είναι πανέτοιμη για να κατακτήσει το πέμπτο (!) διαδοχικό τουρνουά, μετά τις επιτυχίες της σε Ντόχα, Indian Wells, Μαϊάμι και Στουτγκάρδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νικήτρια του Roland-Garros το 2020, θα συναντήσει στον τελικό της «αιώνιας πόλης», είτε την Τυνήσια, Ονς Τζαμπέρ (Νο 7), η οποία κατέκτησε την περασμένη εβδομάδα το τουρνουά της Μαδρίτης, απουσία της Σβιάτεκ, είτε την Ρωσίδα, Ντάρια Κασάτκινα (Νο 23).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 2000, μόνο η Βίνους Ουίλιαμς (35), η αδελφή της, Σερίνα (34) και η Ζιστίν Ενάν (32), έχουν σημειώσει περισσότερες διαδοχικές νίκες από την Σβιάτεκ.

Η τελευταία ήττα της νεαρής Πολωνής, χρονολογείται στις 16 Φεβρουαρίου και στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Ντουμπάι, από τη Λετονή, Γελένα Οσταπένκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης