Την εισαγωγή κανόνα ανοχής 10 έως 20 εκατοστών στη διαδικασία αξιολόγησης του οφσάιντ θα προτείνει η UEFA, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφερίν, σε συνέντευξή του στη βρετανική «Mirror».

«Η πρότασή μας θα συζητηθεί με την επιτροπή διαιτητών μας και θα βασιστεί σε μια ανοχή 10 έως 20 εκατοστών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σλοβένος πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, φέρνοντας μάλιστα το παράδειγμα των παικτών με… «μεγάλη μύτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτές τις μέρες, αν ένας παίκτης έχει μεγάλη μύτη, βρίσκεται σε θέση οφσάιντ. Επιπλέον, οι γραμμές τίθενται από το VAR, οπότε είναι ένας υποκειμενικός σχεδιασμός ενός αντικειμενικού κριτηρίου» επεσήμανε ο Τσεφερίν.

«Πριν από δύο εβδομάδες στη Νιόν ήταν μαζί οι κορυφαίοι προπονητές: οι Κλοπ, Γκουαρντιόλα, Αλέγκρι, Αντσελότι, Ζιντάν. Ο διαιτητής Ρομπέρτο Ροσέτι δείχνει μία φάση με χέρι και ρώτησε: ”Είναι ή όχι;”. Οι μισοί είπαν ναι, οι άλλοι όχι, οπότε πείτε μου πόσο σαφής είναι ο κανόνας; Δεν ξέρουμε τίποτα… Στην Αγγλία υπάρχουν διαιτητές που δεν ελέγχουν καν το VAR. Σήμερα παρατηρούμε ότι οι βοηθοί δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σηκώσουν τη σημαία. Περιμένουν…» δήλωσε ο Τσεφερίν, σημειώνοντας ωστόσο ότι η χρήση του VAR στο Εuro 2020 είναι εγγυημένη.

«Πρέπει να γίνει, γιατί αλλιώς οι ομάδες θα διαμαρτύρονται, αν υπάρχει κάποιο λάθος εναντίον τους» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης