Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας απέκτησε η Μπαρτσελόνα, καθώς επιβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης με 1-0 της Ρεάλ μέσα στο «Μπερναμπέου», στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το αυτογκόλ του Μιλιτάο στο 26΄ έκρινε το παιχνίδι στο οποίο η «βασίλισσα» αν και είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του, δεν έκανε «καθαρές» ευκαιρίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αντίθετα, οι Καταλανοί θα μπορούσαν στα μισά του δεύτερου μέρους να «καθαρίσουν» σε μεγάλο βαθμό με την πρόκριση, αλλά ο Φάτι μπήκε… εμπόδιο στο πλασέ του Κεσιέ κι απέτρεψε την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη μέσα στη σεζόν για την Μπαρτσελόνα στα clasico με τη Ρεάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ήττα της στο πρώτο ντέρμπι της περιόδου, για την LaLiga στο Μπερναμπέου με 3-1, η «Μπάρτσα» έκανε το 2Χ2 απέναντι στους «μερένγκες», αφού πριν την αποψινή επικράτηση είχε προηγηθεί η νίκη των Καταλανών με 3-1 στον τελικό του Super Cup στη Σ. Αραβία.

Στον αποψινό πρώτο ημιτελικό έγραψε Ιστορία ο Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο πολύπειρος μέσος βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των Καταλανών κι έγινε ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία του πιο φημισμένου ντέρμπι του κόσμου.

Συγκεκριμένα ο «κάπτεν» της Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε την 46η συμμετοχή του, ξεπερνώντας τον πρώην συμπαίκτη του Λιονέλ Μέσι και τον άλλοτε αντίπαλό του, Σέρχιο Ράμος, που «σταμάτησαν» στις 45!

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της ημιτελικής φάσης του Copa del Rey:

Οσασούνα-Αθλέτικ Μπιλμπάο 1-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 0-1

Οι ρεβάνς θα γίνουν το διήμερο 4-5 Απριλίου.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης